Kotorvaroška Dolina

Nije nogometaš, ali je jednako uspješan

Datum: 28.6.2013.


17-godišnji Mateo Kovačić nadmašio trkačku konkurenciju i najavio sjajnu budućnost

Sigurno ste čuli za kotorvarošanina Matea Kovačića, mladog hrvatskog nogometaša koji je zadivio svijet izvedbama u natjecanjima na kojima je nastupio. No ovdje se ne radi o 19-godišnjem nogometnom reprezentativcu Hrvatske i članu milanskog Intera, već njegovu imenjaku i prezimenjaku koji konkurenciju nadmašuje u atletici.
Prvi je put progledao prije 17 godina (19. srpnja 1996.) u Würselenu, njemačkom gradiću u okolici Aachena, nedaleko od granice s Nizozemskom. Zajedno s roditeljima Pilom i Anđelkom se u trećoj godini života preselio u Zagreb gdje započinje svoju sportsku karijeru atletičara.
Izniman sportski talent Mateo je pokazao tijekom osnovnoškolskog obrazovanja. Još kao učenik šestog razreda Osnovne škole Savski Gaj nastupio je na državnom natjecanju u atletici i bio najbrži u disciplini 300 metara. Dovoljno da ga treneri iz Atletskog kluba Agram pozovu da im se pridruži. "Dosad sam imao dobrih uspjeha, od kojih je najveći norma za Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore koje će se održati u Donjecku od 10. do 14. srpnja", ističe skromni Mateo, danas učenik Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića (smjer tehničar za računalstvo).
Potencijal budućeg vrhunskog atletičara Kovačić mlađi potvrdio je i na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske u Čakovcu, kada je bio jedna od glavnih zvijezda. Osvojio je čak četiri zlatne medalje u disciplinama 400 i 800 metara (pojedinačno) te štafetama 4x100 i 100+200+300+400 metara. Rezultat koji ga profilira kao vodećeg srednjoprugaša Lijepe naše.
Usprkos svim ostvarenim rezultatima, Mateo će nakon svega ostati čvrsto na zemlji i zahvaliti onima koji su mu omogućili da ostvari tako dobra vremena. "Svakodnevno treniram na stadionu SRC Mladost uz svoje trenere Mladena Katalinića, Ljiljanu Ćulibrk (direktorica kluba, op.a.), Danijelu Grgić (kotorvarošanka), Antoniju Žalac i Jasminku Katalinić", naglasio je.
Vjerujemo da će jednog dana neosporni talent koji Mateo posjeduje te rad i upornost koji ulaže u svoje treninge i nastupe rezultirati uspjesima i na seniorskoj razini. Jedno je sigurno – zasad je na dobrom putu.
Fra Stipo Karajica & Josip Tolić

  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 128.

S Koronom u proteklo vrijeme...

Datum: 24.8.2021. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 127.

U NOVOM BROJU PROČITAJTE...

Datum: 24.8.2021. Pregledaj PDF

Anketa

Jeste li se cijepili?

Slika tjedna

facebook_1636649556299_6864605780583334741