Kotorvaroška Dolina

Brza intervencija u Jakotini i Sokolinama

Datum: 18.12.2008.


Uvjereni smo da će novi način postavljanja krova izdržati bure i oluje koje u određeno vrijeme zadese kotorvarošku kotlinu.

Odmah poslije svoga povratka s puta, to jest s duhovne obnove koju je fra Pero držao u Austriji, župnik se dao na sanaciju vjerskih objekata koje je nevrijeme sa 5./6. prosinca prouzrokovalo na crkvama i kapelama u našem kraju.

Najprije je sanirana župna crkva u Sokolinama i župna kuća jer je oluja bila uništila oko jednu trećinu krova, ali zauzetošću vrijedne ekipe fra Pero, Igor i Tomo uspjeli su naći zamjenski crijep i po vrlo teškom vremenu sanirati oštećeni krov. Šteta je velika, ali smo radosni da smo uspjeli dovesti u red prije ovih velikih kiša.

U subotu fra Pero je ponovno bio sa limarskom firmom iz Kreševa u Jakotini i dogovorio kompletnu sanaciju krova kojega je oluja odnijela 200 do 500 m od crkve. Majstori su stigli u ponedjeljak ujutro s materijalom i potrebnim alatom, te su najprije postavili nove štafle na krov koje su pričvrstili ekserima 15 cm i uvrnuli čvrstim šarafima, iza toga je ponovno postavljen cjelokupan krov od istoga materijala kao i prije to jest rebrastog lima. Uvjereni smo da će novi način postavljanja krova izdržati bure i oluje koje u određeno vrijeme zadese kotorvarošku kotlinu.

Iako je šteta ogromna, ipak smo uvjereni da će biti nadoknađena prilozima naših ponosnih vjernika koji su navedene objekte svojim prilozima doveli u postojeću situaciju za dostojnije slavljenje svetih misa.

PeK  Povratak

Izdvojeno

Glasnik kotorvaroškog kraja broj 126

Svi sveti, Božić....

Datum: 10.1.2020. Pregledaj PDF

Glasnik broj 125

Za vas smo pripremili u ovom broju ...

Datum: 6.11.2019. Pregledaj PDF

Anketa

Hoćete li postiti do Uskrsa?

Slika tjedna

IMG-16db0333dfb29e0b33cad5bb417bee04-V