Kotorvaroška Dolina

Moj posjet Kotor Varošu

Datum: 2.9.2010.


Opet u Kotor VarošuNakon dugo vremena pružila mi se prilika posjetiti Kotor Varoš. Pozvao me je moj prijatelj fra Anto, župnik u Kotor Varošu koji je izrazio žrlju da tu provedem svoj ljetni odmor. Poziv sam prihvatila s velikim oduševljenjem jer mi se tako ukazala prilika da posjetim mnogobrojnu rodbinu i prijatelje koje tu imam. Kotor Varoš je prelijepi kraj, ima divnu prirodu s puno svježeg zraka. Fra Anto je čak došao po mene u Sarajevo kako bi mi olakšao putovanje do Kotor Varoša. Poznavajući ga koliko je dobar sa sigurnošću mogu reći da je on pravi prijatelj spreman uvijek pomoći ma gdje se nalazio.Družeći se svakodnevno s prijateljima i rodbinom uživala sam u prirodi okupana suncem koje je izbijalo iz krošnji drveća i moj boravak činilo još ljepšim i ugodnjim.Pored obilazaka rodbine uživala sam u svakom danu koji mi je Kotor Varoš pružio zahvaljujući Anti koji mi je to omogućio. Anto je preuzeo svu brigu oko mene i zajedno smo svaki dan negdje odlazili, obilazili okolicu, posjećivati rodibinu, prijatelje. Uspkros njegovim brojnim obavezama nastojao mi je učiniti boravak što ugodnijim. Jedne večeti pozvao je mene i naše prijatelje na večeru na Borje u restoran Hqjdučke vode. Uživala sam u ugodnoj atmosferi i društvu koje je zračilo pozitivnom energijm koja je trajala tijekom cijele večeri.
Sa Antom sam nakratko posjetila i Zagreb želeći vidjeti sestru i mog setrića. Put mi je bio veoma interesantan jer smo prolazili kroz mnoge Hrvatske gradove pune živopisnih krajolika, a jedan od takvih gradića je i Požega. Tu smo proveli jedan dan posjetivši jednu obitelj s dvije kćerke koje su tog dana slavile rođendan. U Zagrebu me je dočekao moj mali živahni sestrić koji je bio razdragan kada me je ugledao i spreman za igru. Iako mi je boravak bio kratak nastojala sam ga učiniti što ugodnijim i interesantnijim
provodeći što više vremena u društvu tog malog razdraganog bića uvijek spremnog za igru i smijeh. U tim trenucima razmišljala sam kako je samo mao potrebno da ti dan bude sretan i ispunjen i da odmor provedeš lijepo.
Moj odmor se završio, moj prijatelj Anto me je vratio u Sarajevo, a meni je ostala jedna divna uspomena na ljude i prijatelje koje sam vidjela i susrela na putu pa sam zato i poželjela napisati par riječi i ukratko opisati kako sam se osjećala lijepo, opušteno i kako mi je odmor protekao ugodno. Dok se ne ponovi nešto slično upućujem topli pozdrav.
Ivana Kovačić
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654