Kotorvaroška Dolina

Kotorvaroška noć u Koruškoj

Datum: 6.12.2013.
Riegersdorf/Villach, 3. prosinac 2013. U prelijepoj večernjoj atmosferi 16. listopada ove godine u austrijskoj pokrajini Koruškoj u Riegersdorfu kod Villacha okupili su se mnogi Kotorvarošani i njihovi prijatelji da u veselju, pjesmi, igri i razgovoru budu jedan kraj, jedno mjesto i jedna Bosna.Lijepo je bilo vidjeti mnoge koji i ovu večer nisu žalili svoje vrijeme, svoj trud i svoje darove da s Kotovarošanima i prijateljima ovu noć provedu i da se zabave. Postojalo se sigurno mnogo razloga da se ne dođe, ali je zato postojao samo onaj jedan razlog - zvan Kotor Varoš. 

Uz jelo i piće, koje su i ovom prilikom darovala skupina vjernih i marljivih Kotorvarošana, uz stopu ih već drugi put po redu sa svojim glasom, osmjehom i veseljem prati, za naše prilike istinski glazbeni virtuoz kotorvarošanin Stipo Bilanović.

Postojao je još jedan “kulturni” razlog koji je okupio kotorvarošane ovu noć. Nedavno je iz tiska izašla knjiga pod naslovom „Hrvati u Kotor Varošu“ koju su povodom obilježavanja 20. godišnjice srpske agresije na Kotor Varoš uredili prof. dr. Ivo Pranjković, fra Stipo Karajica i Luka Vinojčić. Glavni pokretač njezina nastanka fra Stipo Karajica bio je dio ove večeri. Prije samog predstavljanja knjige, Antonija Marčeta magistrica ekonomije iz Zagreba pročitala je dva ulomka iz istoimene knjige. Fra Stipo se u predstavljanju ove knjige dotakao važnosti ove knjige kao povijesne i obiteljske vrijednosti. Uz žrtve 2. svjetskog rata u knjizi se nalaze imena poginulih žrtava Hrvata i u ovom zadnjem Domovinskom ratu. Sva imena stradalnika su ispisana ne samo u knjizi nego i na pločama spomen-obilježja podignutom prošle godine u dvorištu ispred župne crkve u Kotor Varošu.

Bila je i ovo i humanitarna večer i skup Kotorvarošana., pa su tijekom večeri skupljani novčani darovi za potrebite obitelji u Kotorvaroškoj dolini za predstojeće božićne dane. Na kraju veliko hvala organizatorima, hvala dragim Kotorvarošanima i dragim prijateljima što smo i ovu noć bili jedno i zajedno. Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654