Kotorvaroška Dolina

Ćiro Blažević i svećenici u humanoj misiji

Datum: 12.5.2009.


ORAŠJE: Na travnjaku NC Goal u Orašju humanitarnu nogometnu utakmicu odigrali su reprezentacija svećenika BiH i momčad javnih osoba ŽP. Sav prihod od ulaznica, uplata pokrovitelja, darovatelja i sponzora doznačen je Udruzi roditelja, djece i osoba sa posebnim potrebama u Orašju

 Program je započeo prigodnim Misnim slavljem u Samostanskoj crkvi UBDM u Tolisi kojeg je predvodio gvardijan fra Marijan Živković uz suslavlje 20-ak svećenika. Nakon Mise obje momčadi posjetile su dječiji Dom u Orašju gdje su se sastali s 30-ak štićenika i njihovih udomitelja. Prisutne je pozdravio direktor reprezentacije svećenika fra Stipo Karajica, poželjevši da ovakve akcije prerastu u tradiciju, te je dodao - Utakmica je tek usputna, rezultat je u drugom planu, a naše premije i zadovoljstvo neka bude osmijeh i radost na licu ove djece. Naša je pomoć samo kap u njihovim potrebama, ali znajte kap po kap, ponekad napravi slap.- istaknuo je fra Stipo Karajica.
 Na tribinama se okupilo oko 500 gledatelja, te brojni vjerski velikodostojnici, Posavski Župan Mijo Matanović i brojni dužnosnici općina Orašje, Odžak i Domaljevac, te veliki broj privrednika koji su ujedno i pokrovitelji i suorganizatori humane priredbe. U gledalištu je bila i skupina liječnika koja na sreću nije morala intervenirati. Velikim aplauzom dočekan je izlazak igrača na teren u pratnji članova Udruge, da bi atmosfera kulminirala velikim ovacijama upućenim izborniku nogometne reprezentacije BiH Miroslavu Ćiri Blaževiću. U pratnji donedavnog predsjednika NSBiH Ilje Dominkovića, Ćiro je dotrčao na centar igrališta, izveo početni udarac i zahvalio svima koji su podržali akciju.
 -Čestitam vam na inicijativi jer me svaka humana akcija dirne u srcu, osobita ova koja je namijenjena djeci. Kao izbornik moram imati nadzor nad svim selekcijama. Svećenici su nedavno bili četvrti na prvenstvu, stoga danas moram dobro otvoriti oči jer možda netko ima i za mene.- rekao je Miroslav Blažević koji je nedvojbeno pokazao da je drag i rado prihvaćen gdje god se pojavi.
 Susret je započeo u velikoj nadmoći svećenika koji su odlično taktički postavili igru i već nakon prvih 45 minuta stekli veliku rezultatsku prednost. Ubojitost i preciznost pred vratarom domaćih osobito je pokazao fra Darko Drljo, postigavši tri pogotka zbog čega je nagrađen skandiranjem prisutnih gledatelja. Također, na njegove poteze nije ostao ravnodušan ni izbornik Ćiro Blažević, pa je u jednom trenutku ustao i zapljeskao fra Darku na izvanrednom potezu. U nastavku je trener domaće momčadi uveo u igru nekoliko novih igrača koji su dobro parirali i na koncu sustigli rezultatsku prednost svećenika.         

Utakmica je završila neodlučenim rezultatom 5:5, uz komentar fra Stipe Karajice da su ispustili veliku prigodu za pobjedu, ali je na kraju zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i fer igri. U redovima svećeničke reprezentacije istaknuo se trostruki strijelac fra Darko Drljo, dok su preostala dva pogotka postigli fra Pero Tunjić i fra Ilija Dević. U momčadi trenera Đure Damjanovića zapaženu ulogu imao je donedavni trener Orašja Željko Baotić s tri pogotka, a u strijelce su se upisali Omer Nurkić i Miroslav Đurić.

     Marko Mišković

 
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807