Kotorvaroška Dolina

ZAGREB-SESVETE:

Datum: 27.1.2015.


Prvi sportski susreti raseljenih Kotorvarošana

U subotu, 24. siječnja ove godine, u dvorani sportskog centra „Sava sport“ u Sesvetama kod Zagreba održani su PRVI SPORTSKI SUSRETI RASELJENIH KOTORVAROŠKIH HRVATA. Organizator i pokrovitelj održane prve ovakve sportske manifestacije je Udruga kotorvaroških Hrvata - Zagreb, zajedno s Udrugom „Kruh sv. Ante“ iz Zagreba. Na sportskim susretima sudjelovale su tri nogometne ekipe kotorvaroških Hrvata iz Zagreba, Opatije i Welsa (Austrija).
Nakon odigranih međusobnih susreta i ogleda na terenu proglašene su najuspješnije i uručene im prigodne nagrade i to, ekipi Wels za prvo mjesto, ekipi Zagreb za drugo mjesto i ekipi iz Opatije za treće mjesto.
Najbolji igrač na turniru proglašen je Mihael Jukić iz ekipe Wels, najbolji vratar Juro Stipić, iz ekipe Wels, a najbolji strijelac turnira je Igor Pavlović, također iz ekipe Wels.
Ostalim sudionicima ovog natjecanja uručeni su prigodni darovi, po jedna knjiga duhovnog sadržaja i zahvalnica za sudjelovanje, kao doprinos za fer i korektnu igru i pozitivnu promociju sporta i zdravog načina života. Svi sudionici ove zanimljive sportske manifestcije su bili suglasni da je ovo bila još jedna prigoda za međusobni susret i doživljaj ljepote druženja i pripadnosti istom zavičaju, a rezultat na terenu bio je sasvim u drugom planu, što je najbolje potvrdio i nastavak drugog dijela programa i druženje u ovom sportskom kompleksu, kao i okrijepa i glazba za koje su se pobrinuli istinski kotorvaroški „virtuoz“ harmonikaš Petar Stipić i Hrvati iz Kotor Varoša. Druženje je potrajalo sve do kasnih popodnevnih sati s dojmovima da se ovakvi susreti trebaju nastaviti i dalje, s prijedlogom da sljedeći bude u Welsu, gdje će se pokušati animirati i druge ekipe koje budu zainteresirane za ovakav vid okupljanja. Susreti su završeni zajedničkim fotografiranjem i prigodnim obraćanjem ravnatelja sportskog centra Sava sport i našeg domaćina Pere Karatovića, zatim Ivice Marčinkovića, vijećnika u OV Kotor Varoš i Zorana Piličića, dopredsjednika Udruge kotorvaroških Hrvata i predsjednika Udruge veterana Domovinskog rata.
             
Ekipu Wels predstavljali su:
Juro Stipić
Marko Zeba
Igor Pavlović
Toni Draguljić
Zlatko Marković
Juro Kaveđija
Stipo Stipić – Babin
Markica Andričić
Mihael Jukić
 
Izbornik: Juro Stipić – Mićo, a pomoćnici: Ivo Jukić i Zvonko Pilić.
 
Ekipu Opatija predstavljali su:
Jakov Josipović
Stipo Vidić – Efan
Marko Grgić
Petar Petrović
Ilija Jukić
Željko Jelušić
Jako Andrijević
Andreas Jukić
 
Izbornik: Jakov Josipović, a pomoćnici: Zlatan Kljajić i Stipo Kovačić – Skula.
 
 
Ekipu Zagreb predstavljali su:
Ivica Marčinković – Zgrim
Ivan Zeba
Vinko Jelušić
Marko Julardžija – Kačar
Mato Kovačić – Bili
Jozo Kovačić
Danijel Kovačić
Antonijo Lukić
 
Izbornik: Mile Kuzek, a pomoćnici: Ilija Lukić – Čerčo i Ivan Klarić.
 
Suci: Jakov Maleš i Dražen Markota iz Zagreba.
  
Delegati za stručno i viteško nadmetanje: Ilija Petrović, Marko Bjelobrk – Capo, Marko Bjelobrk – Bili, Marko Bilobrk, Stipo Marčinković - Eso i fra Stipo Karajica.
 
                                                                                       Info-press UKH
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831