Kotorvaroška Dolina

Volonteri b"Kruha sv.Ante"

Datum: 15.3.2021.


Volonteri „Kruha sv. Ante“ i župe Sv. Marije Anđeoske volontirali u Caritasu Sisačke biskupije
 
 


 

U jednodnevnoj volonterskoj akciji pod geslom „Vjera bez djela je mrtva“, koju su na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije organizirali i zajednički sproveli u djelo članovi i volonteri karitativne udruge franjevaca Bosne Srebrene „Kruh svetog Ante“ i župe Sv. Marije Anđeoske Sesvetska Sopnica kod Zagreba, u subotu 13. ožujka, u čijoj su izvedbi sudjelovalo 34 volontera.

Prijevoz od Zagreba na potresom pogođena područja osigurao je autobusni prijevoznik Darojković iz Brckovljana kod Dugog Sela.

Volonteri su radili u skladištu Caritasa Sisačke biskupije zajedno volonterima pristiglih iz drugih krajeva na sortiranju, preslagivanju i utovaru pomoći za stradalo stanovništvo i obitelji koje nemaju mogućnost sami otpremiti potrebnu i odobrenu pomoć.

Mlade volontere iz Zagreba je u skladištu Caritasa Sisačke biskupije u ranim jutarnjim satima dočekala, srdačno pozdravila, zahvalila na spremnom i organiziranom dolasku s. Smilja Čirko, koordinatorica rada u skladištu mjesnog Caritasa te ih upoznala sa stanjem do sada pristigle pomoći i ukratko im predstavila pripremljeni plan rada za taj dan.

Na kraju uspješno i kvalitetno odrađenog volonterskog dana i posla volonteri su se, predvođeni fra Stipom Karajicom, voditeljem „Kruha svetog Ante“ za Hrvatsku susreli i sa Sisačkim biskupom mons. Vladom Košićem, koji je biranim riječima zahvalio sopničkim franjevcima svećenicima i njihovim volonterima na svoj dosadašnjoj prikupljenoj i dopremljenoj pomoći te na poseban način zahvalio organizatorima i volonterima ove akcije, što su ovaj dan i svoje vrijeme, baš u vremenu korizme i Tjednu solidarnosti s crkvom i s braćom i sestrama u Bosni i Hercegovini nesebično poklonili nevoljnom stanovništvu potresom stradale njegove biskupije i mjesne županije te najmlađem sudioniku ove akcije sedmogodišnjem dječaku Mihaelu Spajiću i njegovom ocu Rafaelu uručio prigodne darove i s njima se fotografirao.

Podršku ovoj zajedničkoj volonterskoj akciji „Kruha sv. Ante“ i Župe Sesvetska Sopnica svojom nazočnošću i aktivnim sudjelovanjem dali su Ivan Zeba, savjetnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva, nekoliko članova Udruge Kotorvaroških Hrvata iz Zagreba i firma AnaMarija iz Sesveta, koji su biskupu Vladi Košiću i s. Smilji Čirko zahvalili na bratskom prijemu i predali im prigodne darove.

Nakon uspješno izvedene akcije volonteri su na povratku svojim domovima usputno posjetili potresom stradala okolna područja i naselja te iz prve ruke mogli na svakom koraku vidjeti tragove i posljedice razornog potresa. U obilasku Petrinje susreli su se s Darinkom Dumbovićem, gradonačelnikom Petrinje, zatim fra Draganom Grizeljem, župnikom župe sv. Bartola u Hrastovici te na kraju s vlč. Ilijom Piličićem, upraviteljem župe sv. Nikole biskupa u Žažini i od njih ukratko doznali o trenutnom stanju i životu stanovništva u Petrinji i župama u kojima pastoralno djeluju.
(InfopressKSA)

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654