Kotorvaroška Dolina

Vijesti

Datum: 11.1.2017.


o događanjima

 
Izašao je novi DVD svečarskih dana u kotorvaroškoj dolini. Možete ga kupiti u župnom uredu Kotor Varoš. Cijena je 10 eura. U paketu dobivate dva dvd-a plus cd s fotografijama. Sadržaj je zlatna i srebrene mise, koncerti Škore i Zaka u Sokolinama, patroni Sokoline Gospojina i Rokovo itd.
11.12.2016.godine  u Kotor Varošu i Vrbanjcima, proslavili smo blagdan svetog Nikole. Iako je uobičajeno da blagdan sv. Nikole kalendarski slavimo 6. prosinca, u našu župu sv. Nikola je došao tek 11. prosinca. Malo je zakasnio ali je obradovao mališane  s darovima.
Žene župe su i ove godine prodale kolače  i prikupile iznos od 595 KM koji je doniran u Kruh svetoga Ante za pomoć potrebnih u župi.
Naša pekara Tradicija i gospođa Borka Juričević i ove je godine poklonila određenu količinu kolača za potrebe biskupijskog Caritasa, a žene iz župe su poslale određeni broj priglavaka (papuča) za korisnike patronaže.
Božićne paketiće za djecu koje smo dobili posredstvom Caritasa Banja Luka podijelili smo svoj djeci u župama Vrbanjci i Kotor Varoš za sv. Nikolu i tijekom božićnih blagdana.
            Grupa mladih koji žive i rade u Welsu u Austriji skupila je određeni iznos novca, te i ovog  Božića obišla naše samce, bolesne i potrebite, darovali ih sa paketom hrane, kolačima, novcu. Obišli su i pomogli  preko dvadeset župljana.
Prodajom čestitki od Caritasa prikupili smo manji iznos novca kao i lemuzinu koja se skupljala na nedjelju Caritasa u iznosu koji je i dostavljen centrali Caritasa.  
Novu 2017. godinu  grupa mladih  (njih 19) i fra Zoran Mandić župnik kotovaroški, u osobnoj i zajedničkoj molitvi proslavili su u Sokolinama.
To su samo neke od aktivnosti koje smo provodili kroz minulo vrijeme, a novi izazovi su pred nama i nadamo se da ćemo i dalje i još više senzibilizirati naše vjernike za provođenje takvih Bogu ugodnih i hvale vrijednih akcija.
 
       Viki
 
 
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831