Kotorvaroška Dolina

Veče domaće kuhinje

Datum: 26.8.2015.


Zahvaljujemo svim ženama na sudjelovanjuU utorak 25.08.2015. godine na gradskom trgu u Kotor Varošu  je održana gastro manifestacija i prezentiranje domaće kuhinje. Tradicionalno i ove godine je sudjelovao naš Župni ured. Prema ocjeni žirija, najljepše uređen štand na gastro prezentaciji imala je Islamska vjerska zajednica, najraznovrsniju ponudu Rimokatolički župni ured, dok je Pravoslavna crkvena opština Kotor Varoš imala najoriginalniju etno trpezu. Žiriju smo ponudili više od 30 jela. Našlo se tu svih vrsta pita, punjenih paprika, bungura, uštipaka,suhog mesa, raznih vrsta kolača i slastica. Uz sve to imali smo i bijelo i crno vino banjolučke biskupije a našlo se i rakije i višnjevače.  Žene koje su sudjelovale: Ivka, Mira, Borka i Milijana Juričević, Dragica Jelušić-Makedonka, Luca Marković, Mandica Mandušić, Janja  i Viktorija Barišić, Slavica Stipić, Ankica Verić, Mira Petričević, Klara Nikolić, Miladinka Marković, Ivka Vidović, Štefica Kovač, Anđa Tomić.
Simboličan iznos od 100 Km koje smo osvojili donirali smo u Kruh sv. Ante.
Ne moramo naglašavati da je degustacija  bila uspješna, na stolovima nije ništa ostalo, hrana je bila izvrsna, sve se pojelo, a mi smo zbog tog baš zadovoljne i sretne . Bila je samo šteta što je to bio radni dan pa je posjetioca  u odnosu na ranije godine bilo znatno manje, ali obzirom na vrijeme opet je sve super prošlo.
Manifestacija „Večer domaće kuhinje“ održana je u okviru „Kotorvaroškog kulturnog ljeta“, koje su organizirali Centar za kulturu i informiranje i općina Kotor Varoš u suradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.
Zahvaljujemo svim učesnicama a do  iduće godine smišljat ćemo još bolju i raznovrsniju ponudu.
 
                                                                                                                                 Viki
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654