Kotorvaroška Dolina

Uskrsni broj revije Svjetlo riječi

Datum: 6.3.2024.


novi broj

Iz tiska je izišao uskrsni broj revije Svjetlo riječi s naslovom „Sretan Uskrs: Istinska budućnost”.
 
Temu broja je podrobnije pojasnio prof. dr. Hrvoje Kalem pišući o tome na koji način, iz perspektive današnjeg vremena, možemo razumjeti događaj uskrsnuća, koje značenje ono nosi za nas danas te na koji način se u uskrsnuću isprepliću prošlost, sadašnjost i budućnost.
 
Osim tekstova koji se bave temom Uskrsa, ovaj broj revije bogat je i drugim raznovrsnim tekstovima s područja vjere, društva i kulture od kojih izdvajamo sljedeće:
Tekst Marka Karamatića u kojem piše o posljedicama koje u društvenoj svijesti ostavljaju neki od popularnih ideoloških pokreta nastalih s ciljem mijenjanja ustaljene slike društva i pojedinca.
Tekst don Josipa Mužića o Stepinčevoj Crkvi i tekst don Damira Šehića koji postavlja pitanje Mora li čovjek biti podložan Božjem zakonu?
 
Revija i ovaj mjesec donosi zanimljiv razgovor pa iskoristite priliku i pročitajte što kroz svoje odgovore poručuje fra Anđelko Barun govoreći o povijesti kao učiteljici života.  
 
Ovaj broj revije prožet je i pričama o putovanjima – onim stvarnima ali i metaforičkima pa tako imate priliku pročitati tekst fra Damira Pavića koji opisuje svoje iskustvo putovanja u marijansko svetište Naša Gospa od Covadonge u Španjolskoj ili tekst prof. Dalibora Balliana koji ovoga puta piše o poljskom gradu Krakovu.
 
A ako želite malo više ući u nutrinu onoga što čovjeka čini vrijednim postojanja, tu su: tekst fra Josipa Ikića o duhovnom putovanju i hodu na putu svetosti; tekst Stjepana Licea koji svojim prepoznatljivim stilom piše o  putovanju prostorima naših života dok fra Danijel Nikolić i profesorica Silvana Fužinato pišu o uzetomu i bratu Filipu koji su susreli Krista i sv. Franju Asiškog što je odredilo tijek njihovih daljnjih životnih putovanja.
 
Revija nudi i inspirativne članke o književnosti, glazbi, hrani i zdravlju, te vam donosi novosti kod nas i u svijetu, kao i zabavu za sve generacije u obliku nagradne križaljke i prijedloga kreativnih aktivnosti u okviru rubrike Roditeljima i djeci.
 
Svoj primjerak revije potražite u najbližem župnom uredu ili u knjižarama Svjetla riječi u Vitezu i Livnu. Možete ga i naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na pretplata@svjetlorijeci.ba.
 
Ukoliko još uvijek niste dio velike obitelji Svjetla riječi, posjetite web knjižaru Svjetla riječi i pretplatite se na digitalno ili tiskano izdanje revije.
 
Širimo svjetlo. Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831