Kotorvaroška Dolina

Uskrsna humanitarna akcija

Datum: 4.4.2016.
Zagreb, 3.travnja 2016.godineSvijest o nedaćama u vremenu u kojemu živimo te svijest o problemima siromašnih osoba, kojih nažalost u našem okruženju u zadnje vrijeme ima sve više, potaknula je vodstvo i članove dviju Udruga Kruh sv. Ante i Kotorvaroških Hrvata u Zagrebu da i ove godine organiziraju humanitarnu akciju uoči najvažnijeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Među članovima Udruga, a priključili su se i neki prijatelji prikupljali su se novčani i materijalni prilozi i sredstva, koje su nakon prikupljanja vodstvo i članovi spomenutih Udruga fra Stipo Karajica, Marko Bilobrk, Jozo Petrušić i Mile Kuzek posjetili šesteročlanu kotovarošku obitelj (M.G.) u Zagrebu i uručili joj prikupljenu pomoć i popis osoba koje su sudjelovali.
„Cilj ovakvih akcija je uvijek da se onim ljudima koji žive u teškim životnim i materijalnim okolnostima, život barem malo učini lakšim i ugodnijim, a i svakako da im ovom humanitarnom gestom učinimo Uskrs i uskrsno vrijeme barem malo veselijim i ljepšim. Ponosni smo i zahvaljujemo svim članovima i podupirateljima KD Kruh sv. Ante i Udruge Kotorvaroških Hrvata koji su se uključili i u ovu akciju i za koje tvrdimo da im ovo nije prvi puta da i na ovaj način pokazujemo opravdanost postojanja nade u dobrotu i osjetljivost plemenitih ljudi. Vrijedi istaknuti i ovom prigodom kako su članovi ovih Udruga realizirali dosta zajedničkih projekata i aktivnosti, podsjećajući samo na neke, kao akciju prikupljanja pomoći poplavljenim područjima i obiteljima kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni Hercegovini, zatim stipendiranje studenata, njih preko pedeset prošle godine, a ove godine nešto manji broj“, rekli su voditelji Udruga fra Stipo Karajica i Marko Bilobrk.
 Još jednom svim članovima, podupirateljima i prijateljima zahvaljujemo na ovoj i svim drugim humanitarnim akcijama i projektima.
 
                                                          Kruh sv. Ante & Udruga Kotorvaroških Hrvata
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004