Kotorvaroška Dolina

Uskrs 2024.godine

Datum: 3.4.2024.


Lijepo smo proslavili Uskrs

 
           Uskrs smo proslavili u lijepom ozračju. Vrijeme  lijepo, sunčano pravo proljetno vrijeme. Svete mise su održane u Zabrđu, Kotor Varošu i Vrbanjcima. Svetu misu u Kotor Varošu predvodio je fra Petar Karajica uz koncelebraciju župnika fra Zorana Mandića. Ovom prigodom bio je prisutan i student  iz Burundija fra Olivier Dukunze koji studira na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Na Uskrs vjernicima je otpjevao dvije pjesme koje oni pjevaju ua Uskrs u Burundiju. Baš je bilo lijepo. Vjernici su Oliviera podržali velikim pljeskom i poslije mise novčanim darom.
         Na kraju svete mise u Kotor Varošu igralo se i kolo.Naravno tko će drugi nego fra Pero povesti pjesmu i kolo. Vjernici raspoloženi i  sretni što se konačno mogu malo opustiti  uz pjesmu i harmoniku.
        Kao što tradicija nalaže i kao što to godinama radimo i ove godine birali smo najljepše našarano jaje. Komisiji nije bilo lako. Svako jaje je na svoj način bilo prekrasno našarano i obojeno. Pobjednici su dobili i lijepe nagrade.
          Dobru zabavu upotpunile su i neke tradicionalne uskrsne igre. Za najmlađe da se i one zabave pobrinuli su se Petar Verić i Ivona Marković koji su napravili stazu za najmlađe koji su se takmičili u nošenju jajeta u žlici. Atmosfera je bila odlična. Djeca su uživala u predstavi. Nagrade su bile 30, 20 i 10 Eura a sponzori su  bili kao i prošlih godina Ekipa mladih iz Welsa na čelu sa Željom Jelušićem i Zlatkom Markovićem.
 
        Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005