Kotorvaroška Dolina

USKRS 2023.GODINE

Datum: 11.4.2023.


Okupio se veći broj vjernika

Uskrs smo proslavili u lijepom ozračju. Vrijeme tmurno, hladno ali to nije spriječilo da  veći broj vjernika dođe  u Kotor Varoš da proslave ovaj praznik sa svojim najmilijima u rodnom kraju.Svete mise su održane u Zabrđu, Kotor Varošu i Vrbanjcima.
Inače,  u vrijeme blagdana  u Kotor Varošu bude veoma živo jer veliki broj naših vjernika koji žive u Hrvatskoj, ali i drugim zapadnim zemljama rado koristi slobodne dane da posjeti najmilije. Svetu misu je predvodio fra Petar Karajica uz koncelebraciju fra Zorana Mandića, a u Vrbanjcima fra Juro Aščić. Uskrs je Božji odgovor na čovjekovu pobunu protiv dobrote, ljubavi i milosrđa.
Lijepo je bilo vidjeti na misama veći broj djece.
Završetkom misnih  slavlja nastavljeno je druženje pred župnim crkvama, gdje su se vjernici, uz čestitanje Uskrsa, okušali i u tradicionalnom tucanju jajima, nakon čega su se razišli a proslavu nastavili u obiteljskim kućama, te potom obilazeći rodbinu i prijatelje. Kao što tradicija nalaže i kao što to godinama radimo i ove godine birali smo najljepše našarano jaje. Komisiji nije bilo lako. Svako jaje je na svoj način bilo prekrasno našarano i obojeno. Pobjednici su dobili i lijepe nagrade.
Djeca nisu mogla bez svoje zabave koju svake godine  Željo i Zlaja  i ostala ekipa  organiziraju i nagrađuju one najuspješnije. Dosta ih se takmičilo trčeći i  držeći jaja u žlicama ali oni koji su vježbali i pobijedili su.
 
vIKI 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654