Kotorvaroška Dolina

Svjetski tjedan obrazovanja

Datum: 29.9.2020.


bitno je kvalitetno obrazovanje

 

Najveća svjetska obrazovna konferencija omogućila je školama da podijele svoje dobre obrazovne prakse s velikom internetskom publikom.

Iz naše regije, za Svjetsku nedjelju obrazovanja, odabrane su četiri škole: jedna škola iz BiH, jedna škola iz Hrvatske i dvije škole iz Srbije. 

Svjetski tjedan obrazovanja je virtualni događaj na kojem sudjeluje Opća gimnazija Katoličkog školskog centra „Bl. Ivan Merz” u Banjoj Luci.

Spomenuti virtualni događaj održat će se od 5. do 9. listopada 2020., a bit će otvoren 5. listopada na UNESKO-ov svjetski Dan učitelja. 

Opća gimnazija KŠC-a jedini je predstavnik škola Bosne i Hercegovine na Svjetskom tjednu obrazovanja, a jedan među četiri predstavnika u regiji.

Godine 2015. Ujedinjeni narodi i svaka pojedina svjetska vlada složili su se oko 17 ciljeva. Ti ciljevi su ciljevi održivog razvoja. Cilj broj 4 je KVALITETNO OBRAZOVANJE.

Virtualni događaj Svjetski tjedan obrazovanja je prilika da odabrane škole (njih 100 u svijetu) podijele s drugim školama svoje dobre školske prakse.

Svaki virtualni događaj tih 100 škola tvorit će globalnu izložbu od 5. do 9. listopada. Globalna tema Svjetskog tjedna obrazovanja je „Učenje danas”, a škole koje sudjeluju na spomenutom virtualnom događaju opredijelile su se za jednu od tema: Poboljšanje zaposlenosti i poduzetništvo, Korištenje tehnologije, Produbljivanje suradnje obitelji i zajednice te Promocija učenja i poučavanja.

Tema virtualnog događaja Opće gimnazije KŠC-a je Promocija učenja i poučavanja na kojem će Opća gimnazija KŠC-a predstaviti model rada s talentiranim učenicima. Model rada s talentiranim učenicima je ideja Tima za podršku nadarenim i talentiranim učenicima (Tima za NiT).

U virtualnom događaju, koji ide uživo 8. listopada u terminu od 21 do 22 sata, profesori i učenici Opće gimnazije pokazat će da je znanost, učenje i poučavanje korisno, zanimljivo, interesantno i zabavno.

Čast mi je pozvati Vas da pratite i podržite Opću gimnaziju Katoličkog školskog centra „Bl. Ivan Merz” u Banjoj Luci.

Više detalja na web stranici škole www.kscbl.com i web stranici organizatora worldeduweek.org.

 Anđa Tomić, direktorica Opće gimnazije KŠC-a „Bl. Ivan Merz” u Banjoj Luci

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004