Kotorvaroška Dolina

Svijećnica

Datum: 12.2.2015.


Obred grličanja na dan sv. Blaža

                Svetkovina prikazanja Gospodinova, Svijećnica ili Kandelora ove godine posebno je značajna za Crkvu. Ova svetkovina još nam daje dio božićnog ugođaja, u nekim crkvama još ima i božićnih dekoracija a i sadržajno govori o Božjoj objavi – sami uvod u liturgiju govori o Isusu koji je došao u susret svome vjernom narodu. On je Svjetlo koje rasvjetljuje tamu ljudske povijesti i daje smisao ovome svijetu. Prepoznaju ga oni koji su Bogu vjerni i srca otvorena. Na samom početku liturgije ove svetkovine blagoslivljaju se svijeće, koje su znak Krista Spasitelja.
               Uz to,  ovu godinu je papa Franjo proglasio godinom posvećenoga života. Započela je s Došašćem a završit će sa svetkovinom Prikazanja Gospodnjega 2016. U Misama ove svetkovine mi smo i molili na tu nakanu Crkve – za one koji su svoj život posvetili službi Bogu i ljudima u redovničkom staležu.        
               U našoj kotorvaroškoj dolini imali smo na Svijećnicu Mise kao i nedjeljom – na svim mjestima. Također smo blagoslovili svijeće na čast sv. Blaža i imali obred grličanja za one koji nisu bili u mogućnosti doći na Misu na dan sv. Blaža i tako se stavili pod Božju zaštitu po moćnom zagovoru ovoga Božjeg prijatelja.
Fra Anto Šimunović
 
Galerija
Dokumenti
Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654