Kotorvaroška Dolina

Svi Sveti i Dušni dan

Datum: 15.11.2017.


Neće više biti noći; i neće trebati ni svjetla od svjetiljke, ni svjetla od sunca, jer će nad njima svijetliti Gospodin, Bog, i on će kraljevati u vijeke vjekova. (Otk 22,5)
 
 


Kad prođe Gospojina, Rokovo, Patroni župa, obljetnica prisilnog izgona našeg naroda  s nestrpljenjem i radošću očekujemo svetkovinu Svih Svetih i Dušni dan, jer kroz te dane naš kraj uvelike oživi.
 Ove godine, naši fratri napravili su dobar raspored  te su mnogi uspjeli doći na groblja svojih najmilijih. Za Svi svete i Dušni dan vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, prisustvuju svetoj misi i tako povezuju se u svojim molitvama s njima.
Dobri Gospodin udijelio nam je vrlo lijepo vrijeme tako da je bilo prekrasno vidjeti mnoštvo naših ljudi kako s vjerom i pobožnošću obilaze naša groblja. Posebno moramo istaknuti veći broj vjernika koji se skupio na grobljima u Čepku, Orahovi, Vrbanjcima,  Rokovu, Šibovima, Zabrđu, Plitskoj. Može se reći da su ove godine skoro sva groblja bila dobro posjećena. Kako je običaj da  vjernici jedni druge zovu na „užinu“ skoro  na svakom groblju je bio pripremljen ručak za sve prisutne.
 Kroz ove dane vidjelo se da je naš grad oživio jer su ulice, trgovine i općinski uredi bili krcati našim ljudima koji su vadili osobne dokumente i iskoristili priliku susresti se s najdražima koji su naseljeni diljem Europe i svijeta.
   Fra Zoran Mandić
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831