Kotorvaroška Dolina

Svi sveti i Dušni dan 2016.

Datum: 7.11.2016.


Do Boga je samo jedan put, Put Križa!

Prvoga dana mjeseca studenoga svake godine slavimo blagdan Svih svetih.
Dušni dan slavimo svake godine 2. studenoga, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Pohodi grobovima i grobljima u tom pogledu redoviti su znak pažnje i vjere.
Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće  na grobovima, prisustvuju svetoj misi, povezujući se tako svojim molitvama s njima .
I ove godine Gospodin nas je obdario lijepim vremenom da možemo s punim dostojanstvom obići svoja groblja i pomoliti se za svoje pokojne. Na svim grobljima u sve tri župe imali svete mise. Kako  je 1.studeni padao u utorak mise na grobljima su započele subotom pa sve do utorka  kako bi se vjernici mogli organizirati i prisustvovati misama. Veliki broj vjernika  je bio prisutan na svetim misama na grobljima Čepak, Bilice, Vrbanjci, Orahova, Zabrđe, Rokovo, kao i na drugim grobljima
Uz domaće župnike, fra Zorana Mandića i fra Juru Tokalića u pomoć su priskočili Fra Pero Karajica i Vlč.  dr. Slavo Grgić.
Valja napomenuti da su sva naša groblja  bila lijepo uređena i očišćena što pokazuje pravi osjećaj za ono što nam je vrijedno i sveto na čemu svima onima koji se za njih brinu i koji daju svoje priloge iskreno čestitamo.
Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 133.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 23.1.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

facebook_1684145565190_7063818480662208151