Kotorvaroška Dolina

Sveti Ivo

Datum: 2.7.2021.


Najmlađi hodočasnik bila je Ana  Marija Kovačić

Godinama hodočasnici hodočaste sv. Ivi u Podmilačje. Tako i ove godine. Skupilo se njih preko sto i krenuli su put ka Podmilačju. Krenuli su ujutro iz Kotor Varoša od župne crkve gdje im je fra Zoran udijelio blagoslov. Vrućina im je otežavala njihov hod ali su istrajali. Prvi odmor je bio u Sokolinama gdje je fra Zoran održao svetu misu. Nakon doručka krenuli su dalje prema Kneževu. Najmlađi hodočasnik bila je Ana Marija Kovačić. Vođa puta Stipo Vidić Efan vodio je računa o svakom hodočasniku.
Ovo svetište jedinstveno je upravo po tome što je posvećeno Ivanu Krstitelju, Kristovom Preteči, a njegova tradicija kontinuirano traje već više od šest stoljeća. Ovo svetište je jedno od najstarijih u Bosni i Hercegovini.
Hodočašće samo po sebi podrazumijeva poštovanje, mir i pokoru, molitvu na svom putu. Na putu prema Podmilačju, hodočasnici su razmatrali put križa, molili krunicu sv. Ive i Gospinu, te se uz ispis savjesti pripremili za svetu ispovijed.
Iako je bilo vruće hodočasnici su rano stigli u Podmilačje te su zajedno u koloni noseći svoj zavjetni hodočasnički križ stigli na večernju misu, odmorili se i okrijepili za sutrašnji svečani dio misnog slavlja.
Ovom prigodom zahvaljujemo svima koji su ih pratili na njihovom putu u svojim molitvama ali i osvježenjem.
Viki

 

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654