Kotorvaroška Dolina

Sveti Anto Padovanski

Datum: 27.6.2016.


Milostivi sv. Ante! Ti pomažeš svima koji se k tebi utječu. Sličan si suncu koje sve obasjava. I meni siromahu pruži pomoć i usliši me kad te molim.

  
Skoro da nema župe ili crkve u Bosni i Hercegovini i šire da u njoj nema neka kapelica, crkvica ili barem kip ili drugi prikaz sv. Antuna Padovanskog. Tako je i sa našom župom. Crkva u groblju Šibovi – Novo Selo posvećena je sv. Antunu Padovanskom. Tako smo i ove godine na najbližu subotu blagdana sv. Antuna, 11. lipnja, imali blagoslov polja za Šibove i Novo Selo i proslavili sveca svega svijeta, sv. Antuna Padovanskog.
U našoj blizini sv. Antun se slavi kao patron župe u Dobretićima i na Petričevcu. Iako se vrlo malo župljana Dobretića nakon rata vratilo u  svoju župu, kao što je slučaj s i mnogim drugim našima župama, u vrijeme oko sv. Ante dobije se idilična slika nekadašnjih proslava sv. Ante. Mnoštvo Dobretičana – Pougaraca dođe u rodni kraj „napuniti baterije“ i uterći se u svojim potrebama ali i zahavalama Gospodinu Bogu po zagovoru ovoga sveca. Isti je slučaj i sa Petričevcem, Bihaćem, Busovačom, Žepćem, Humcem kao i mnogim drugim mjestima. I svi s nadom u bolje sutra nastavljaju sa svojim životom. Molimo sv. Antuna da nam pomogne naći izgubljeni mir, vjeru i nadu u bolje sutra.
fra Anto Šimunović Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004