Kotorvaroška Dolina

Susret u Livnu

Datum: 29.5.2023.


Lijepo druženje

U okviru Caritasa Banja Luka  u Livnu od 26.05. do 28.05.2023. godine održan je susret Župnih Caritasa banjalučke biskupije. U sklopu projekta Župnog Caritasa čiji je koordinator dipl. pedagog Sandra Orlovac u  subotu  27.2023. godine  održan je trening na temu Život s demencijom čiju je prezentaciju održala gđica  mr.sc. Žaklina Garić, ravnateljica Doma za starije“ Ivan Pavao II“ Banja Luka  a prezentaciju druge teme Digitalna sigurnost za starije osobe predstavio je g-din  dipl.ing. Siniša Moreti djelatnik Caritasa Banja Luka. Treningu su prisustvovali suradnici i volonteri župa Banja Luka, Kotor Varoša, Prnjavor, župa Livno, Župa Vidoši, župa Drvar/Grahovo  i župa Bila.
Učesnike treninga je pozdravio msgr. Dr. Miljenko Aničić direktor Caritasa koji je nakon molitve upoznao sudionike sa dosadašnjim iskustvom i radom Cartasa Banja Luka, s početkom rada istog, poteškoćama koje  su susretali u dosadašnjem  radu kao i aktivnostima istog, te istakao da su srodne teme  predavanja teme Demencija i Digitalna sigurnost starijih osoba.
Rekao je  da će se u nekim župama ići organizirano utemeljenje Župnog Caritasa, te će dostaviti župnicima Statut  o djelovanju Caritasa. O Caritasu  mnogi imaju iskrivljenu sliku a u biti  svaka kršćanska zajednica se treba brinuti za svoje siromašne.
Nakon  prezentacije i diskusije posjetili smo Franjevački samostan sv. Petra i Pavla i obišli Muzej i galeriju Gorica. Franjevački muzej i galerija Gorica Livno kulturna je ustanova koja desetljećima skuplja, čuva i vodi brigu o bogatoj kulturnoj baštini Livna i širega područja Hercegbosanske županije u Bosni i Hercegovini. Sastavni dio Muzeja jest galerija sa stalnim postavom slika velikoga bosansko-hercegovačkog slikara Gabriela Jurkića, bogato opremljena knjižnica, pismohrana i fototeka te medicinska oprema fra Mihovila Sučića.
U nedjelju 28.05.2023. godine  sudjelovali smo na svetoj misi u župi Vidoši gdje nas je srdačno primio i ugostio  fra Ivan Kasalo. Bilo je to jedno  nezaboravno druženje. Hvala Sandri koja je sve ovo lijepo organizirala.
Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831