Kotorvaroška Dolina

SUSRET KOTORVAROŠANA I PRIJATELJA UZ BLAGDANSKO-SVEČARSKE I DOBROTVORNE DANE - Kotor Varoš, 14.-16.

Datum: 4.8.2016.


ŽUPA ROĐENJA BDM - KOTOR VAROŠ
ŽUPA UZNESENJA BDM - SOKOLINE
ŽUPA SV. FRANJE ASIŠKOG – VRBANJCI
 


Dragi Kotorvarošani,
Dragi prijatelji!
 
Kotorvaroški kraj i župe: Kotor Varoš, Sokoline i Vrbanjci su više od 24 godine pusti i osiromašeni, ali ne i zaboravljeni. Ratni događaji i nasilno protjerivanje preko 10 000 Hrvata prouzročili su nesagledive posljedice. Preostalih 223 Hrvata su čuvari zavičajne baštine, a poneki entuzijasti izvana pokušavaju na razne načine otrgnuti ga od potpunog zaborava.
I ovogodišnji dani u kotorvaroškom kraju, najposjećeniji za Veliku Gospu i Rokovo bit će svečanije organizirani i proslavljeni. Bit će to prvi susret nas novoimenovanih franjevaca-svećenika fra Zorana Mandića i fra Jure Tokalića s Vama vjernicima, župljanima i prijateljima u župama kotorvaroške doline.
 
Tako ćemo zajedno 14. kolovoza, s franjevcima-svećenicima, sinovima ovog kraja: fra Marko Kovačić, fra Petar Karajica i fra Stipo Karajica, a pridružit će se i kolega fra Miro Relota iz Busovače proslaviti 50./25-obljetnicu svećeničkog ređenja u rodnom Kotor Varošu. Središnji događaj, u nedjelju u 11 sati - Svetu misu će zajedno s jubilarcima, drugim svećenicima, vjernicima i prijateljima predslaviti mons. dr. fra Marko Semren, banjolučki pomoćni biskup.
Cjelodnevna svečanost bit će završena u Sokolinama, misom uočnicom u 18 sati, u čast Velike Gospe, a nakon toga dobrotvorni koncert hrvatskih glazbenika Miroslava Škore (14.08.) i Ivana Zaka (15.08.) koji će svojim nastupima pomoći skupiti novac za dovršetak i izgradnju u ratu oštećene crkve i kuće župe Uznesenja BDM u Sokolinama.
 
Zato Vas drage Kotorvarošane, gospodarstvenike, poslovne partnere, firme, pojedince i sve prijatelje ovim pozivamo da svojim novčanim prilozima, u materijalu, radu, u vidu sponzorstva budete dionici naznačenih događaja i na taj način podržite nas, naše nastojanje da predstojeći dani i događaji budu zajednički doprinos boljitku ovom kraju i narodu, prinoseći tako osobnu i zajedničku „Zahvalu Gospi Sokoljskoj“, pod čiju zaštitu, molitve i zahvale stavljamo Vas, vaše obitelji i prijatelje.
 
Za svaku Vašu pomoć unaprijed zahvaljujemo!
 
Fra Zoran Mandić                                               fra Juro Tokalić
 
Novčanu pomoć možete uplatiti na: Župa Uznesenja BDM Sokoline  5520001647163174
                 ili Župa Sv. Marije Anđeoske – Sesvetska Sopnica
HR48 23400091110098405 Privredna banka Zagreb - Opis plaćanja „Zahvala Gospi Sokoljskoj“
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654