Kotorvaroška Dolina

Susret Kotorvarošana i prijatelja u Koruškoj

Datum: 7.11.2016.


U organizaciji jedne male skupine vjernih i marljivih Kotorvarošana u austrijskoj pokrajini Koruškoj, i ove godine, 22. listopada organiziran je 5.jubilarni susret Kotorvarošana i prijatelja.
 


Prođe već preko 20 godina kad Kotorvarošani moraše napustiti svoj rodni kraj i utočište nađoše ovdje u austrijskoj pokrajini Koruškoj. Postaše dio ovoga kraja, postaše dio ovoga naroda i dio ove kulture, ali ipak ih je uvijek pratila jedna rečenica: „Nikad ne zaboravi odakle potječeš…“. I ne zaboravljaju. I ovaj susret je pokazatelj toga. Lijepo je bilo vidjeti mnoge koji dođoše, koji se nakon mnogo godina opet sretoše… radost u očima i osmijeh na licu. Imalo se puno toga ispričati, puno lijepih ali i tužnih stvari sjetiti. Opet smo kao nekada u našoj čaršiji: dižu se čaše, pjesma i priče o Kotor Varošu teku. Tu je i naš novi župnik fra Zoran Mandić, a i fra Stipo Karajica je s njim. Nije teško i na njihovim licima radost prepoznati. A i Ranko Matanović se na daleki put iz Hambura dade, da i on bude ovdje i svojim glasom i pjesmom ovu večer ispuni. Nisu tu samo Kotorvarošani jer ovo bijaše večer Kotorvarošana i prijatelja. Dođoše i Brćaci, Posavci, Jajčani. Tu je i srednja Bosna. I oni svojim dolaskom i prijateljstvom ispuniše ovu večer.
Susret se nastavi i u nedjelju ali ovaj put oko stola Božje riječi. Treba i Bogu zahvaliti što i ove godine blagoslovi ovaj susret, a i svima koji svoj trud i rad darovaše za Kotor Varoš i svoje prijatelje.
Dragan Milišić


  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Slavite li Božić