Kotorvaroška Dolina

Supružnici Pranjić obilježili dijamantni bračni jubilej

Datum: 9.10.2017.


Kloštar Ivanić, 8. listopad 2017.
 Stipo i Manda Pranjić su 07. listopada 2017. u samostansko-župnoj crkvi Rođenja B.D. Marije u Kloštar Ivaniću, nakon 60 godina braka obnovili zavjete sakramenta ženidbe pred brojnom obitelji i tako još jednom pred Bogom potvrdili svoju ljubav i međusobno poštivanje već dugi niz godina. Ovakva velika obljetnica dirnula je njihove najmilije, sinove, kćeri, sestre, prijatelje, poznanike i susjede koji su im tim povodom uputili iskrene čestitke i organizirali veličanstveno slavlje. Stipo i Manda su se protekle subote po drugi put našli pred oltarom i svojim svećenicima fra Petrom i fra Stipom Karajicom, te domaćim kloštarskim župnikom fra Dragom Brglesom još jednom rekli jedno drugome vječno "da".
Stipo je iz Čepka, rođen 16. ožujka 1932., a Manda, rođena Petrušić  je iz Podbrđa, rođena 8. svibnja 1938., vjenčali su se 25. studenoga 1957. u crkvi Rođenja B.D. Marije u Kotor Varošu, pred crkvenim vjenčateljem fra Čedom Čondićem i vjenčanim kumovima Perom i Brankom Grgić. U šezdeset godina braka u kojemu je bilo radosti, ali i muke, puno truda, patnje, rada, neimaštine, "borbe za goli život" i prijeđenih životnih Kalvarija, kako je na kraju misnog slavlja u svom završnom govoru roditeljima, u ime cijele obitelji i okupljenih istaknuo sin Ilija, posebno najteži i najupečatljiviji je za njih progon iz rodnog zavičaja tijekom rata 1992., kada su silom prilika morali s preostalim Hrvatima i vjernicima poći u neizvjesnost, prvo u Veliku kod Požege, a zatim u Kloštar Ivanić, gdje i danas žive u obiteljskoj kući s najmlađim sinom Ilijom i snahom Nadom. Supružnici Pranjić su rodili osmero djece, od kojih su žive i zdrave odgojili šestero; sinove Marka, Antu, Iliju i kćeri Katicu, Ivku i Ružicu, od kojih danas imaju rođenih osamnaestero unučadi i osmero praunučadi.
Nakon mise, slavljenici su zajedništvo nastavili u obiteljskom domu u veselom ozračju okupljenih članova obitelji, rodbine i mnogobrojnih prijatelja i poznanika. Slavljenicima iskrene čestitke na prigodnom slavlju dijamantnog jubileja, te zahvala što su ovim sakramentalnim činom potakli i druge obitelji iz župa kotorvaroške doline, da ovakve ili slične obiteljske čine priređuju ako ne u rodnom kraju, onda barem što bliže njemu, jer obljetnice, pogotovo ovakve se ne slave svaki dan.
 
 S. Karajica
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831