Kotorvaroška Dolina

Studijsko putovanje u Mostar

Datum: 10.6.2022.


Dobro je činiti dobro


Na studijskom putovanju koje je bilo organizirano 7 i 8. lipnja 2022, godine posjetili smo Mostar. Putovanje je bilo organizirano u okviru Caritasa Bosne i Hercegovine u suradnji s Caritasom biskupije Banja Luka i Caritasom biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan. Putovanje je bilo za župnike i volontere župnih Caritasa s područja banjolučke biskupije.
Na vrijeme smo stigli. U Emausu nas je dočekala Dijana, zažaljela nam dobrodošlicu i smjetila nas u sobe. U blagavaonici uz ljubaznu kuharicu i domaćicu sačekali smo i ostale sudionike ovog putovanja. Vlč. Žarko Ošap nas je blagoslovio prije ručka.
U prostorijama Caritasa nas je s osmijehom dočekao vlč. Željko Majić koji nas je upoznao s osnutkom i aktivnostima Caritasa.
Nakon upoznavanja s radom Caritasa krenuli smo put prema Caritasovom domu za starije u Betaniji kod Čapljine. Tu su nas dočekali Ravnatelj i glavna sestra te upoznali nas kakvi pacijenti borave u domu kao i njihov rad. Oduševljenje svih sudonika  bilo je s radionicom za osobe s invaliditetom BETLEHEM  gdje smo mogli vidjeti njihove radove. Koliko lijepih i krasnih stvari ti mladi urade. Kako je ovo sve dobro organizirano.
Uspjeli smo nakratko otići i do slapova Kravice, te nakon toga stigli smo u župu Presvetog Srca Isusova u Studencima. Dočekao nas je don Ivan Perić koji nas je upoznao sa župnom zajednicom te njihovim konkretnim aktivnostima na polju Caritasa, rada s mladima. Poslije svete mise bili ugošćeni s krasnom večerom. Umor je učinio svoje i jedva smo čekali  doći u sobe i odmoriti se.
Sutradan poslije svete mise i doručka uputili smo se u župu sv. Ivana Apostola u Mostaru. Tu nas je dočekao vl. Ivan Turudić. Župnik nas je upoznao s nastankom župe i pastoralnim radom župe. Djevojke koje rade u župnom caritasu su predstavile karitativne akcije koje se provode u župi a mene je posebno dotakla mlada  Jelena Šutić koja je pokrenula inicijativu „Pomozi mojoj nevjeri“. U kratkom opisu koji nam je dala i aktivnostima koje je provodila sama bili smo oduševljeni. Način kako je to ona osmislila i njen rad vrijedni su svake hvale. Kamo sreće da imamo više Jelena svi u svojim sredinama. Jedno prekrasno mlado stvorenje koje u sebi ima toliko volje, entuzijazma, upornosti da sve provede u djelo.
Na kraju završetka našeg putovanja uspjeli smo otići do starog mosta i krenuti put  kući.
Jedno lijepo i nezaboravno druženje. Hvala našim domaćinima, a hvala  i Ivi koja je brinula o svima nama. Zbilja smo uživali.
Inače, posjeta je organizirana  u sklopu projekta Caritasa Bosne i Hercegovine zahvaljujući sredstvima Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država.
Viktorija
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005