Kotorvaroška Dolina

SREBRNI JUBILEJ OBITELJI IVIĆ

Datum: 30.12.2015.


Sesvetska Sopnica/Zagreb, 29. prosinac 2015.
 


U nedjelju 27. prosinca 2015. godine, na svetkovinu Svete Obitelji, misom zahvalnicom u samostansko-župnoj crkvi Svete Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba su 25. obljetnicu bračnog zajedništva proslavili kotorvaroška braća- blizanci Mato i Marko Ivić sa svojim suprugama Ružom i Višnjom.
Okruženi svojom djecom, roditeljima, kumovima, braćom i sestrama, te mnogobrojnom rodbinom i prijateljima slavljeničke obitelji su u prvom redu zahvalili Bogu za dar života, milosti i darove kojima ih je obdario kroz godine zajedničkog života.
Prigodno misno slavlje predvodio je sopnički župni vikar i prijatelj slavljeničkih obitelji fra Stipo Karajica, koji je čestitao slavljenicima srebrni jubilej i ukratko biranim riječima podsjetio slavljenike na važnost očuvanja obiteljskog korijena i zajedništva, uz trajno ulaganje strpljivosti i razumijevanja bračnih supružnika.
Braća Ivić nisu zaboravili napomenuti kako su se svi važniji događaji u njihovom dosadašnjem životu, što je nesvakidašnje, dogodili i obavljeni zajedno, počevši od zajedničkog dana, mjeseca i godine rođenja 09.12.1968. krštenja 1968., primili sakramenat prve Svete pričesti 1979., krizmani 1981. i vjenčani 29.07.1990. godine u župi Vrbanjci (Kotor Varoš), a vjenčatelj je bio tadašnji vrbanjski župnik vlč. Adolf Višaticki, a vjenčani kumovi su bili Ilija i Mara Petrović, odnosno Matoš i Janja Petrović.  
Ovo kršćansko, vjerničko i obiteljsko zajedništvo i slavlje zasigurno su dobar poticaj i ohrabrenje drugim bračnim supružnicima i obiteljima da svoje primljene sakramente ne zaboravljaju niti zapuštaju, a po njima i svoju zahvalnost Bogu, roditeljima i kumovima koji su najzaslužniji za skladan uspjeh na putu izgradnje bračnog zajedništva i ljubavi.
Tijekom kršćanskog bračnog života Mato i Ruža su podigli tri sina, a Marko i Višnja dva sina i danas još uvijek zajedno zdravi žive i rade u Švicarskoj, odnosno u Austriji. U sredinama u kojima danas žive poznate su kao osobe i supružnici s veoma izraženim osjećajem za druge, posebno za one u potrebi, posjećujući i ne zaboravljaući tako druge ljude, svoje prijatelje i rodni zavičaj Kotor Varoš, kao i drugi novoizgrađeni u Sesvetskom Kraljevcu kod Zagreba, držeći se predaje starih ponesenih iz rodnih zavičaja. Zjedničko sudjelovanje kod nedjeljne mise i molitva im je neizostavna, moleći Bogu za sve, svoju obitelj, narod, vjeru i domovinu.    
Nakon mise, slavljenici su zajedništvo nastavili u obližnjem restoranu “Laguna” u veselom ozračju okupljenih članova obitelji, rodbine i mnogobrojnih prijatelja. Slavljeničkim obiteljima iskrene čestitke na prigodnom slavlju i srebrnom jubileju, te zahvala što su ovim prigodnim sakramentalnim činima, doživljajem ohrabrili, potakli i druge obitelji iz župa kotorvaroške doline, da ovakve ili slične obiteljske čine i doživljaje priređuju ako ne u rodnom kraju, onda barem što bliže njemu.
  SKara
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654