Kotorvaroška Dolina

Spasovo

Datum: 1.6.2015.


igrala se i tradicionalna nogometna utakmica


Svetkovina Kristova Uzašašća koja se slavi 40 dana iza Uskrsa u našem kraju obilježava se na dva naša groblja: zabrdskom i starom rujevskom groblju.  Na zabrdskom groblju okupio se lijep broj vjernika. Prvo smo imali blagoslov polja u kojem smo na četiri postaje u groblju molili da nas Gospodin očuva od svih zala i da blagoslovi naš rad. Svetu Misu predslavio je naš vlč. Slavo Grgić iz Novoga Sela. Sve nas je pozvao na strpljenje i vjernost Gospodinu Isusu i njegovoj riječi, jer nakon svega ostaje Božja riječ i njegovo obećanje, a nama je strpljivo radeći ugrađivati sebe i svoje živote u Božje Kraljevstvo i očekivati njegov Drugi dolazak.
I ovo, kao i ostala naša groblja vrlo je lijepo uređeno, zahvaljujući prvenstveno svima onima kojima pripada. Nadamo se da će se u dalje o njemo voditi briga kao i do sada. Poslije Mise svi smo se zadržali uz pripremljenu zakusku a onda se razišli kućama.
Mladi su poslije podne odigrali tradicionalnu nogometnu utakmicu (doskora je to bio turnir) u kojoj su ove godine pobijedili Zabrdci.
fra Anto Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG-20231102-WA0003