Kotorvaroška Dolina

Spasovo

Datum: 1.6.2015.


igrala se i tradicionalna nogometna utakmica


Svetkovina Kristova Uzašašća koja se slavi 40 dana iza Uskrsa u našem kraju obilježava se na dva naša groblja: zabrdskom i starom rujevskom groblju.  Na zabrdskom groblju okupio se lijep broj vjernika. Prvo smo imali blagoslov polja u kojem smo na četiri postaje u groblju molili da nas Gospodin očuva od svih zala i da blagoslovi naš rad. Svetu Misu predslavio je naš vlč. Slavo Grgić iz Novoga Sela. Sve nas je pozvao na strpljenje i vjernost Gospodinu Isusu i njegovoj riječi, jer nakon svega ostaje Božja riječ i njegovo obećanje, a nama je strpljivo radeći ugrađivati sebe i svoje živote u Božje Kraljevstvo i očekivati njegov Drugi dolazak.
I ovo, kao i ostala naša groblja vrlo je lijepo uređeno, zahvaljujući prvenstveno svima onima kojima pripada. Nadamo se da će se u dalje o njemo voditi briga kao i do sada. Poslije Mise svi smo se zadržali uz pripremljenu zakusku a onda se razišli kućama.
Mladi su poslije podne odigrali tradicionalnu nogometnu utakmicu (doskora je to bio turnir) u kojoj su ove godine pobijedili Zabrdci.
fra Anto Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654