Kotorvaroška Dolina

Radionica u okviru projekta „Poštujmo žene iz ruralnih područja“

Datum: 9.10.2019.


veselo i radno u župnom uredu

 

Projekat „Poštujmo žene iz ruralnih područja“ financira Europska unija, a provodi Caritas biskupije Banja Luka u suradnja sa Caritasom Austrije. Opći cilj projekta je doprinjeti prevenciji nasilja u obitelji i nasilja nad ženama u ruralnim područjima kao što su Glamoč, Prijedor, Banja Luka, Kotor Varoš i Prnjavor. Ovim projektom se žele osnažiti i ojačati kapaciteti žena iz ruralnih područja kako bi prepoznale nasilje u obitelji, te se borile protiv ovakvog oblika štetnog ponašanja. Također, želi se utjecati na svijest pojedinaca i društva da ne tolerišu nasilje u obitelji i nasilje nad ženama, te da stanu u odbranu žena. Jedan od specifičnih ciljeva jeste i uključiti žene u procese odlučivanje, te kroz ojačane kapacitete zagovarati njihovo sudjelovanje u lokalnim politikama i strategijama.Ciljna grupa projekta su žene iz ruralnih područja, ali i članovi obitelji, kao i lokalne zajednice i institucije.

Kroz projekat se želi ukazati na različitost uloga koje imaju žene iz ruralnih područja u njihovim obiteljima, u zajednici, na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, u kulturnom i društvenom životu. Zatim, potaknuti senzibilitet i svijest svih nas o pokretačkoj snazi, marljivosti i svestranosti žena iz ruralnih područja, ali i barijerama i problemima sa kojima se susreću žene, poput ograničenih ekonomskih mogućnosti, nezaposlenosti, siromaštva i opće isključenosti iz fokusa političkog i društvenog života. Projekat pruža usluge savjetovanja i psihosocijalne podrške; organiziranje edukativnih i kreativnih radionica; organiziranje javnih rasprava i sastanaka sa donosiocima odluka; jačanje rodne ravnopravnosti; osobni razvoj i osnaživanje žena na svim nivoima; poticanje volonterizma i altruizma i naravno prevenciju nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

8.10.2019. godine je provedena još jedna u nizu radionica u općini Kotor Varoš, gdje su žene imale priliku naučiti nešto novo, razgovarati i provesti vrijeme u ugodnoj atmosferi.

Tanja Valentić

 

 

 

 

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831