Kotorvaroška Dolina

Proslava Velike Gospe u Sokolinama

Datum: 22.8.2017.


Svečano smo proslavili i ove godine

Velika Gospa slavi se na više mjesta u našoj zemlji. Mi  blagdan Velike Gospe slavimo u Sokolinama, a pripremali smo se misama trodnevnicama.
Uoči Velike Gospe kreću ljudi na hodočašća u Gospina svetišta. U Sokoline se slije mnoštvo vjernika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke, Austrije i mnogih drugih zemalja iz inozemstva. S pravom se može se reći da je hodočašće u Kotor Varoš tradicija.
Mise trodnevnice porevodili su fra Juro Tokalić, sokoljski župnik i fra Zoran Mandić, kotorvaroški župnik. Na sam dan Velike Gospe hodočasnici su proslavili blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije s ostalim vjernicima. Iako u župi trenutno nema niti jedan vjernik dvorište oko župne crkve bilo je ispunjeno vjernicima koji su došli na središnju misu u 11 sati koju je predvodio fra Miro Jelečević profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a uz koncelebraciju fra Jure Tokalića, župnika župe Sokoline, frea Ante Šimunovića gvardijana i župnika u Jajcu, fra Zorana Mandića, župnika župe Kotor Varoš, fra Petra Karajice, župnika župe Dobrinja, fra Miše Sirovine, župnika za hrvate katolike u Nizozemskoj. Fra Juro Tokalić blagoslovio je hodočasnike iz Jajca i Podmilačja.
Nakon mise u popodnevnim satima mnoštvo vjernika se zaputio na svetu misu u 18,00 sati na Rokovu groblju koju je predvodio fra Juro Stipić.
Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654