Kotorvaroška Dolina

Proslava Velike Gospe u Sokolinama

Datum: 22.8.2018.


za veliku Gospu pripremali smo se trodnevnicama


Katolici širom svijeta  slave blagdan Velike Gospe ili svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije koja se tradicionalno obilježava 15. augusta.
Naša župna zajednica za Veliku Gospu pripremala se misama trodnevnicama koje su  predvodili su fra Juro Tokalić, fra Zoran Mandić, te fra Marko Bandalo.  
Na sam dan Velike Gospe hodočasnici su proslavili blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije s ostalim vjernicima. Iako u župi trenutno nema niti jedan vjernik dvorište oko župne crkve bilo je ispunjeno vjernicima koji su došli na središnju misu u 11 sati koju je predvodio fra Stipo Alandžak, a uz koncelebraciju fra Jure Tokalića, župnika župe Sokoline,  fra Zorana Mandića, župnika župe Kotor Varoš, fra Petra Karajice, župnika župe Dobrinja i fra Jure Stipića. Može se reći da Velika Gospa okuplja vjernike sa sve četiri  strane svijeta. Jutarnju sv. misu u 9 sati predvodio je fra Marko Bandalo, župni vikar u Šikari kod Tuzle.
Poslije svete mise za svećenike je pripremljen ručak u župnoj kući koja je ove godine potpuno sanirana iznutra i izvana. To je prvi ručak za svećenike i uzvanike koji je pripremljen u župnoj kući poslije rata.
Nakon mise u popodnevnim satima mnoštvo vjernika se zaputio na svetu misu u 18,00 sati na Rokovu groblju koju je predvodio fra Drago Bojić.
Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005