Kotorvaroška Dolina

Proslava svetoga Franje u Vrbanjcima

Datum: 4.10.2016.


Daj mi Gospodine da shvatim bližnjega makar on mene ne shvatio. (sv.Franjo Asiški)

 


U crkvenoj godini mjesec listopad posebno obilježavaju dva velika Sveca. Kao prvo, mjesec listopad je posvećen našoj Nebeskoj Majci, Blaženoj Djevici Mariji, Kraljici Krunice. Kroz cijeli mjesec nju častimo moleći krunicu. Druga velika osoba koja obilježava mjesec listopad jest Sv. Franjo Asiški.
Tako, u našem, kotorvaroškom kraju, župa Vrbanjci ima Sv. Franju za svoga zaštitnika. Budući da u župi trenutno živi tek dvadesetak osoba, a da bi i oni koji žive izvan župe mogli doći na proslavu Sv. Franje, redovito se uzima najbliža nedjelja blagdanu. Tako smo ove godine sv. Franju u Vrbanjcima proslavili u nedjelju, 2. listopada. Svečanu Svetu Misu predvodio je fra Zoran Mandić, župnik župe Kotor Varoš uz koncelebraciju fra Jure Tokalića sadašnjeg župnika  tj. upravitelja župe Vrbanjci.
Nakon svete mise za sve prisutne bio je pripremljeno jelo: čobanac i pečenje uz piće.
Taj dan su se održavali i lokalni izbori u našoj Domovini.  Dosta vjernika je pristiglo iz susjedne Hrvatske i drugih europskih zemalja pa se nadamo se da su svi prisutni koji su imali pravo glasa odazvali  i dali svoj glas.
Viki


  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654