Kotorvaroška Dolina

Proslava svetog Franje u Vrbanjcima

Datum: 6.10.2023.


okupio se veći broj vjernika

 
Mnoge župne, filijalne i samostanske crkve u Bosni i Hercegovini posvećene su Sv. Franji Asiškom. U ovome dijelu Bosne župa Vrbanjci posvećena je Sv. Franji Asiškom.
Blagdan sv. Franje proslavili smo u Vrbanjcima na samu svetkovinu sv. Franje 4.listopada  pučkom misom u 11 sati a pripremali smo se misama trodnevnicama. Da ljudi i vjernici kotorvaroškog kraja vole svoje Vrbanjce vidjelo se po punoj crkvi. Veliki broj vjernika se skupio iz obje župe, a pristiglo je dosta vjernika i iz inozemstva.
Pučku misu predvodio je fra Ilija Božić, upravitelj Svetišta u Olovu uz koncelebraciju upravitelja župe fra Jure Aščića, fra Zorana Mandića, fra Marka Bandala i vl. Marka Vidovića. Fra Ilija se u propovijedi osvrnuo na lik i djelo sv.Franje govoreći kako je problem u našem odnosu prema svecima. Molimo se samo kad imamo problema, rijetko se sjetimo zahvalne molitve. Molimo se od potrebe do potrebe i čekamo da “sveci” riješe naše probleme. Sveti Franje je uzor za sve one   koji žele nasljedovati Isusa Krista. Pitamo se koliko ljubavi uzvraćamo jednim drugima i svojim bližnjima.Učimo se da živimo sami, često ne prihvaćamo druge.
 
Na kraju sve Mise fra Ilija se zahvalio župniku Fra Juri na njegovom pozivu i pozvao vjernike da dođu u Olovo.

            Po završetku mise vjernici župe Vrbanjci pripremili su za sve prisutne ručak te su se svi prisutni imali prigodu okrijepiti i osvježiti uz gutljaj osvježavajućeg napitka.
                                                                                                                                                                  
 
Viki                                                                                                                  
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654