Kotorvaroška Dolina

Proslava svetog Franje u Vrbanjcima

Datum: 5.10.2020.


Veliki broj vjernika prisustvovao misi


U Crkvi u našem, hrvatskom narodu, mnoge župe i samostani posvećeni su sv. Franji. Tako, u našem, kotorvaroškom kraju, župa Vrbanjci ima Sv. Franju za svoga zaštitnika. Za proslavu patrona župljani su se pripremali kroz duhovnu trodnevnicu moleći krunicu prije svete mise.
Na sam dan svetkovine sv. Franje 4. listopada održana je svečana sveta misa i proslava patrona župe Vrbanjci. Svečanu misu predvodio je fra Petar Karajica, kotorvarošanin, trenutno ravnatelj Kruha svetog Ante u Sarajevu uz koncelebraciju fra Zorana Mandića, župnika i fra Marka Hrgote. 
U lijepom jesenjem danu vjernici su ispunili vrbanjsku crkvu  koji su došli hodočastiti svetom Franji.  Bilo je svečano.
Fra Pero je u propovijedi pozvao okupljene da svi srčano, poput sv. Franje nasljeđujemo Isusa Krista, jer jedino tako možemo dati smisao svome životu i potvrditi svoj kršćanski identitet. Jedna od izreka sv. Franje govori: Uvijek se radujte! – Ne dolikuje Božjem sluzi da bude žalostan i potišten.
 
Po završetku mise, pred crkvom je  veći broj vjernika  imao prigodu okrijepiti se uz ručak koji je organizirao župni ured  i osvježiti se uz gutljaj osvježavajućeg napitka.

Viki
 

 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 133.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 23.1.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

facebook_1684145565190_7063818480662208151