Kotorvaroška Dolina

Proslava sv. Leopolda Bogdana Mandića

Datum: 15.5.2023.


“Sve su žrtve ništa prema onome što nam je Bog pripravio u vječnosti.“ sv. Leopold Bogdan MandićU petak, 12. svibnja 2023. proslavili smo  sv. Leopolda Bogdana Mandića u filijalnoj crkvi u Zabrđu. Misno slavlje predvodio je vlč. Antonio Kovačić uz koncelebraciju fra Zorana Mandića, fra Jure Tokalića i fra Jure Aščića.
U prigodnoj propovijedi vlč. Antonio je istakao kako smo okupljeni  ovdje u Isusovo Ime kao njegovo malo stado.  U tom malom stadu, Bog uvijek izabire primjere svetosti, među kojima je i sv. Leopold Bogdan Mandić. Njega pamtimo po dvije stvari: bio je dobar i vjerni ispovjednik i bio je preteča ekumenizma – zalagao se i gorljivo je molio da pravoslavni kršćani budu dio jednog Kristovog stada – Katoličke Crkve. No poznat je i po gorljivoj ljubavi prema svojoj rodnoj grudi od koje je bio odijeljen skoro tijekom cijele službe. Otkad je postao redovnik, a onda i svećenik bio je u tuđini, tek je kratko vrijeme bio u Zadru i Rijeci, ali su ljudi iz Padove toliko tražili da im se vrati ispovjednik Leopold da poglavar nisu mogli odbiti tolike zahtjeve.
Na svetoj misi okupilo se oko 130 vjernika, a za sve prisutne bio je priremljen ručak. Vrijedni Zabrdci potrudili su se da sve prisutne počaste s pečenjem i pićem a vrijedne Zabrtke su očistile i ukrasile crkvu.
Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807