Kotorvaroška Dolina

Proslava sv. Ivana Krstitelja u Orahovoj

Datum: 3.7.2017.


I ove godine proslavili smo sv. Ivana Krstitelja u Orahovoj

Hodočašće svetom Ivanu Krstitelju u Podmilačje je već postala tradicija za cijeli puk kotorvaroške kotline. Zbog te činjenice, proslavu ove svetkovine u Orahovoj pomičemo. Tako smo i ove godine 25. 6. 2017. u 11: 00 sati proslavili sv. Ivan Krstitelj u Orahovoj. Svetu misu je prevodio fra Zoran Mandić, župnik župe Kotor Varoš.
Orahova, kao sva mjesta kotorvaroške kotline je ostala pusta 1992. No, unatoč toj činjenici, Orovčani ne zaboravljaju svojih ognjišta, mjesta, a ni župe.
Iako su putovi prema crkvi i mjestu oštećeni i zarasli, Orovčani su se potrudili i organizirali dolazak na misu. Jedan dio puta na konjskim kolima, a jedan dio 'tabanovića fijakerom'(pješke).
Bilo je prisutno oko četrdesetak vjernika koji su pristigli iz Hrvatske, a  rodom su iz Orahove. Poslije sve mise našlo se okrepe i pića za sve prisutne koju su Orovčani donijeli sa sobom.
Nadamo se da će se Orovčani i u svim drugim prilikama pokazati kao pravi domaćini, pravi štovatelji sv. Ive i pravi Orovčani, te  još većom slogom raditi na dobrobiti svojih župljana i vjernika doprinoseći ljepšem ozračju svoga sela i svoga naroda.
      Fra Juro Tokalić
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005