Kotorvaroška Dolina

Proslava Male Gospe 2018. godine

Datum: 12.9.2018.


"Gospa Mala - jesen prava!"Nakon svih velikih slavlja tijekom ljeta i proslave Velike Gospe u brojnim našim svetištima u koja se slilo silno mnoštvo vjernika i hodočasnika, dolazi nam u susret ista naša nebeska Majka ali kao Mala Gospa. Mala Gospa je spomendan rođenja Blažene Djevice Marije. Ova svetkovina donosi jesen pa se u puku kaže "Gospa Mala - jesen prava!" O Maloj Gospi se lastavice skupljaju za odlazak. U puku je riječ, da ih Marija odvodi u tople krajeve, kao što ih  vraća na proljetni marijanski blagdan Blagovijest (25. ožujka).
           Slavi se 8. rujna svake godine  a i patron je naše župe. I  ovaj  blagdan proslavili smo dostojanstveno i molitveno.
            Ovogodišnju svetu misu na Malu Gospu predvodio je  fra Juro Tokalić,  uz koncelebraciju fra Zorana Mandića. Fra Juro je lijepo oslikao je Gospin lik, lik koji smo svi mogli vidjeti u licima svojih majki, svojih bližnjih. Pozvao je na ljubav ne samo prema majci već prema svojim prijateljima, susjedima.
Na svetoj misi bilo je prisutno više od stotinjak vjernika.
            Poslije mise za sve prisutne pripremljen je ručak koji je darovala Ekipa kod Kipa , a našlo se što i za popiti pa je druženje nastavljeno  kada se zadovoljan i sit svijet uputio kućama.
           Ovo je bio jedan poseban dan za nas i naš kraj i ljude koji žive u njemu.
 Viki
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807