Kotorvaroška Dolina

Proslava Božića 2015. godine

Datum: 12.1.2016.


u lijepom ozračju proslavili smo Božić


Već pri kraju Došašća počela se osjećati uobičajena živost u našem kotorvaroškom  kraju. Došli su mnogi naši župljani na zasluženi odmor, a gdje se najljepše odmoriti i napuniti baterije nego u rodnom kraju. Naše crkve bile su spremne za proslavu Božića, vrijedni župljani su ih iznutra i izvana lijepo ukrasili. Isto tako, sve druge akcije su išle svojim tokom. Tijekom advent darovali smo Caritasovoj središnjici u Banjaluci oko 40 pari priglavaka, kolače za siromašne darovala je Juričevićeva pekara Tradicija. Mladi iz Austrije obišli su siromašne u našem kraju  i darivali ih. Mladi su također nabavili vatromet koji je bio uistinu lijep i močan. Na Misi ponoćki bilo je dosta vjernika, kao i proteklih godina. Poslije Mise zadržali smo se uz koji zalogaj, kuhano vino i čaj, te se poslije vatrometa mirno  razišli svojim kućama. Iako nije bilo snijega, vrijeme je bilo lijepo i hladno, nije bilo blata po selima.
Kod blagoslova kuća u župi Kotor Varoš bilo je 145 obitelji. Svi su lijepo i u duhu naših običaja dočekali svećenika. Hvala svima i na darovima uz blagoslov obitelji. Hvala i na darovima za crkvu kao i na darovima za naše siromašne. I ove godine za proslavu Božića pomogli su nam naši iz SIM Tehnike sa 1000 KM, za zakusku iza ponoćke jednoga odojka darovali su naši mladi iz Welsa, a i Željko Tomić je dao za tu prigodu 100 KM.
I ove godine smo imali proslavu i na Sokolinama. Na treći dan Božića, na sv. Ivana skupili smo se na Sokolinama i u 14.00 sati slavili sv. Misu. Poslije Mise smo se počastili grahom koji su spremili naš Igor – Gile i drugi mladi kao i naš gvardijan fra Zoran Mandić koji je i predvodio sv. Mise na sv. Ivana.
Nadam se da nam ovogodišnja proslava Božića nije bila samo vanjska. Ako smo s radošću i ljubavlju susreli druge i s njima podijelili njihovu radost i tugu, brige i nadanja onda smo pravo proslavili Božić.
fra Anto Šimunović Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831