Kotorvaroška Dolina

Proslava 25. godina svećeništva

Datum: 22.8.2017.


Srebreni jubilej fra Vinka

U subotu 19.8.2017. godine u župnoj crkvi u Kotor Varošu fra Vinko Marković, sin ove župe, svečano je proslavio 25. obljetnicu svećeništva. Misno slavlje predvodio je fra Vinko Marković  a propovijedao je fra Pero Karajica.
Koncelebriralo je desetak svećenika. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor iz Uskoplja
U svojoj propovijedi fra Pero je istaknuo: svečanost slavlja ovakve svete mise jest konkretna prilika da svećenik zajedno sa svojom rodbinom i svim vjernicima zahvali Bogu na neprocjenjivu daru jednog iskusnog svećenika .Jedan od najljepših i potrebnijih čovjekovih značajki jest osjećaj zahvalnosti u životu. Biti zahvalan drugima znači izraziti im poštovanje za sve ono što su učinili za ostvarivanje vlastitog bića i osobnog poziva. Fra Vinko, sjetimo se tvoga svećeničkog ređenja u Livnu 20.7.1992. godine i tvoje mlade mise u Zagrebu u crkvi Svete obitelji 8.8.1992. godine. Vinko, vjerujem da si ti puno toga naučio i naslijedio od svojih roditelja koji nažalost nisu doživjeli tvoje svećeničko ređenje niti slavlje Mlade mise, ali budi siguran da su te iz neba ne samo gledali, nego pratili i za tebe molili dobroga Boga i Njegovu Majku Blaženu Djevicu Mariju – istaknuo je fra Pero.
Posebno se moralo računati s činjenicom da smo sami, ostavljeni ili čak odbačeni od svih pa i onih najbližih i naših pretpostavljenih u procesu povratka i ponovne izgradnje porušenih svetinja ali to je stvarnost našega ljudskog života, to je osobni izazov naše vjere i totalnog pouzdanja u Boga i njegovu dobrotu. Valja pokušati biti dobar prijatelj svima a ne samo nekima, ulijevati nadu i pouzdanje onima koji na bilo koji način trpe ili su na rubu iako takvi nikome nisu zanimljivi i privlačni pa čak ni nama svećenicima i karitativnim ustanovama, ipak valja pokušati! Valja se oslobađati od sebičnosti i uskogrudnosti koja nas koči u služenju, slušanju ljubavi prema svakome čovjeku koji se nađe u bilo kojoj nevolji, valja graditi mostove gdje su drugi rušili i skidati maske koje nam priječe rast u ljubavi i vjeri posebno u ovoj godini vjere - nastavio je propovjednik.
 
            Nakon Misnog slavlja, u dvorištu župne crkve pripremljen je ručak za sve prisutne. Na objedu je prisustvovalo oko 400 Kotorvarošana te vjernika  iz župe Uskoplje gdje je fra Vinko župnik i drugih župa gdje je fra Vinko boravio.
            Viki
 
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831