Kotorvaroška Dolina

Promocija knjige

Datum: 28.3.2019.


Franjevački samostan Sv. Luke u Jajcu organizira promociju knjige bosanskog franjevca, teologa i bibličara fra Stipe Kljajića "Utjeha mesijanske nade". Promocija će se održati u subotu 30. ožujka 2019. godine s početkom u 19 sati u kripti crkve Uznesenja BDM u Jajcu.
Na promociji će uz autora govoriti: fra Ivan Šarčević, fra Josip Jozić i fra Drago Bojić
Voditelj programa: fra Mario Jelić
 


Za vjernike Biblija nije knjiga kao druge. U mnogim knjigama ima lijepih misli i istinitih sadržaja, ali samo se Biblija čita s vjerom da se u njoj sigurno nalazi Božja riječ. A to da se Božja riječ u Bibliji nalazi, podrazumijeva da je treba tražiti. Autor knjige koju držimo u rukama toga je svjestan.
U prologu koji nosi naslov Božja riječ u ljudskom ruhu, autor osvješćuje svoga čitatelja da je Božja objava u Svetom pismu izražena ljudskim jezikom, i to jezikom ili jezicima onoga naroda, vremena i podneblja u kojem su biblijske knjige napisane. Stoga je za otkrivanje neograničenoga bogatstva Božje riječi u granicama njezina ljudskoga ruha potrebno uložiti intelektualni i duhovni napor. Taj napor podijeljen je i olakšan kad na putu traženja imamo dobroga vodiča suputnika.
U tekstovima koji slijede imamo ispruženu ruku autora koji s nama želi podijeliti svoja iskustva i plodove koje je ubrao na putu traženja Božje riječi, pokazujući na djelu ljubav prema Bogu i srcem i umom. Zato tekstovi nalikuju plodonosnim ograncima triju grana koje rastu na deblu biblijskoga štiva.
Autor je dr. sc. Stipo Kljajić, franjevac Bosne Srebrene, profesor biblijskih predmeta na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu i Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Radi se, dakle, o čovjeku koji se profesionalno kao znanstvenik i nastavnik bavi Biblijom, a kao vjernik i svećenik vrši poslanje naviještanja evanđelja. To se primjećuje u ovoj knjizi, jer zaključci i poruke koje donosi na temelju obrađenih biblijskih tekstova odišu skladnom otvorenoš ću razuma i vjere.
Iz predgovora fra Domagoja Runje
 
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654