Kotorvaroška Dolina

Primanja i obećanja Frame u Sesvetskoj Sopnici

Datum: 15.6.2018.


14.6.2018.Sesvetska Sopnica
Priprava mladića i djevojaka, dosadašnjih simpatizera franjevačkog Reda i franjevaca, završena je u nedjelju 3. lipnja ove godine u župi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba, kada je u župnu Framu svečano primljeno šesnaestero novih članova.
U nedjelju, 10. lipnja ove godine u samostansko-župnoj crkvi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici, pod geslom:"Evo majke moje, evo braće moje“ (Mk 3,34), tridesetero mladih su dali i obnovili svoja obećanja u nazočnosti gostiju i članova Franjevačke mladeži iz drugih zagrebačkih župa i okolice. Svečanom godišnjem primanju i davanju obećanja u Framu prethodila je jednodnevna duhovna priprava koju su na franjevačke teme Primanja i Obećanja predvodili trajni đakon Božidar Hadaš i samostansko-župni vikar i duhovni asistent župne Frame fra Stipo Karajica, pokušavajući mladima posvijestiti ozbiljnost koraka koji svatko od njih po slobodnom izboru prihvaća i daje, upoznavši ih posebno sa životom njihovog zaštitnika sv. Franje, kao i samog značenja obnove i polaganja redovničkih Obećanja.
Nedjeljni program primanja u Framu započeo je svečanom procesijom svećenika, bogoslova, ministranata i članova Franjevačke mladeži, kao uvod u večernju misu za mlade u 18 sati, koju je predvodio fra Zvonko Benković, profesor u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, a u koncelebraciji su bili fra Filip Đurđević, duhovni asistent Frame Područnog bratstva Zagreb, duhovni asistent mjesnog bratstva fra Stipo Karajica i trajni đakon Ivan Markulin. Misno slavlje uzveličao je svojim skladnim pjevanjem župni zbor mladih Anima una, pod ravnanjem Dalije Mock. Nedjeljna misna čitanja i zazive Molitve vjernika čitali su Framaši obećanici Marko Čičak, Ivana Križanović, Marija Pavlović, Josip Tolić, Antonela Vidmar, Klara Obradović, Magdalena Milić i Margareta Pejić.
Fra Zvonko je u prigodnoj propovijedi naglasio kako je i u sadašnjem vremenu i nominalno kršćanskom svijetu i te kako potreban još uvijek duh Sv. Franje Asiškog: Da se razobliče sve lažne utjehe, koje proizvodimo u vlastitom životu i da u svima nama, po njegovu zagovoru zablista Božja istina i da u životu jedni drugima budemo istinska braća, sestre, svjetlo, put, istina i život i čestitao mladićima i djevojkama na hrabrosti i odlučnosti da u ovom vremenu žive i svjedoče Evanđelje po uzoru na svetoga Franju. Marta Vrgoč, predsjednica Frame Sesvetska Sopnica je čitanjem imena i prezimena nazočnih framaša započela obred davanja i obnove obećanja. Nakon pročitanog odlomka iz nedjeljnog Markova evanđelja 30 mladih su pojedinačnim odzivom „Evo me“ potvrdili svoju vjeru u Isusa Krista s nadom da će ga slijediti na način kako ga je slijedio Serafski otac sveti Franjo. Nakon danih Obećanja mladi Framaši su iz ruku njihovog duhovnog asistenta i predsjednice župne Frame primili franjevački tau-križić kao prepoznatljiv znak pripadnosti i vjernosti ovom bratstvu.
Na kraju mise sopnički župnik fra Zdravko Dadić je u osobno ime, vjernika župljana i članova OFS-a čestitao mladim framašima na hrabrom koraku. Na kraju je fra Stipo uputio riječi dobrodošlice svim okupljenim Framašima, njihovim roditeljima i prijateljima te zahvalio svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj organizaciji primanja i davanja obećanja te ih sve pozvao na zajedničko fotografiranje i prigodno druženje u samostansko-župnom dvorištu uz pripremljeni zabavni program i okrepu.
       Ivonida Stjepanović
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831