Kotorvaroška Dolina

Predstavljena peta knjiga fra Jure Marčinkovića

Datum: 14.11.2016.


Studeni 2016.godine

Bosanski franjevac, svećenik fra Juro Marčinković napisao je na njemačkom jeziku knjige „Heimat an den drei Seen – Die Geschichte von Illmensee“ ( Zavičaj na tri jezera – Povijest Illmensee-a ) i „Fremde im eigenenHaus“ ( Stranci u vlastitoj kući ), a na hrvatskom jeziku „Božja biljna ljekarna“( tiskana i na njemačkom jeziku ), „Ljekaruša fra Jure Marčinkovića“ i „Zlata vrijedni savjeti“.

Ovu petu fra Jurinu knjigu, kao i „Božju biljnu ljekarnu“, tiskala je Školska knjiga, d.d.u Grafičkom zavodu Hrvatske, d.o.o. u Zagrebu. Knjigu „Zlata vrijedni savjeti“ uredila je Miroslava Vučić, likovno-grafički oblikovao je Srećko Koružnjak, grafički uredila Željka Sambolek Mikota, jezično obradila Jasna Penzar, korekturu obavila Vlatka Venos, a Dinka Juričić u Pogovoru je napisala: „ Ova fra Jurina knjiga prava je mala riznica savjeta za svaki dom, za svakoga od nas. Iz nje imaju što naučiti djeca, odrasli i stariji“. Na poleđini knjige piše: „ Ti su savjeti svrstani u dvanaest cjelina: Raznovrsna pomoć u kućanstvu, Kuharske dosjetke, Kuhinjske doskočice, Raznovrsna pomoć u kući, Savjeti za čišćenje, Održavanje rublja i odjeće, Postelja i posteljina, Nakit, Obuća i predmeti od kože, Biljke, Njega tijela i kozmetički savjeti te Ljekarije“.

Knjigu „ Zlata vrijedni savjeti“ na ovogodišnjem Interliberu u Zagrebu, u petom paviljonu Zagrebačkog velesajma, u subotu, 12. studenoga, predstavile su djelatnice Školske knjige,  urednica Miroslava Vučić isavjetnica za cjeloživotno obrazovanje Dinka Juričić te novinarka i urednica HRT-a Karolina Vidović Krišto i autor Marčinković. U predstavljanju je osobito istaknut ekološki značaj ove knjige te praktičnosti poželjnost njenih savjeta.

Fra Juro je kao svećenik živio i radio u Bosni i Hercegovini, na Kosovu, u Njemačkoj, Australiji, Kanadi i na otoku Hvaru. Sada je župnik u Križpolju i upravitelj župa Jezerane i Stajnica u Gospićko­-senjskoj biskupiji te voditelj i urednik emisije „Zlatni savjeti“ na Laudato TV koja je snimila predstavljanje, a i HRT će s ovom vrijednom knjigom upoznati svoje gledatelje.
 
Zagreb, 12. studenoga 2016.                                                      Stipo Marčinković           
 
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654