Kotorvaroška Dolina

“Poštujmo žene iz ruralnih područja”

Datum: 25.9.2018.


Puno ideja...Prošle godine pokrenut je projekat  “Poštujmo žene iz ruralnih područja” kojeg financira Europska unija, a provodi Caritas biskupije Banja Luka u suradnji s Caritasom Austrije.  Projekt je financiran u sklopu Europskog instrumenta za ljudska prava i demokraciju i trajat će tri godine, a obuhvaća ruralna područja općina Kotor Varoš, Prnjavor, Prijedor, Glamoč i Banja Luka.
Projekt je usmjeren afirmaciji žena iz ruralnih područja, poticanju žena da postanu svjesnije svojih vrijednosti, kvaliteta i doprinosa kojeg daju zajednici, ekonomiji i društvu.
Projekat je krenuo i kod nas u župi. U petak 21.9.2018, godine upriličen je prvi sastanak gdje su se okupile žene župe. Voditeljica projekta Tanja Valentić je naše žene srdačno pozdravila te im predstavila  samu bit projekta. U središtu djelovanja su žene kroz razne projekte, poput: ekonomskog osnaživanja žena, s posebnim fokusom na žene iz ruralnih područja, projekti iz borbe protiv trgovine ljudima, prevencija nasilja, osnaživanje obitelji,
Tanja nam je istakla ulogu žene iz ruralnih područja u njihovim obiteljima, u zajednici u kulturnom i društvenom životu. Radionice, edukacije, kampanje, druženja i lokalne inicijative doprinijet će vidljivosti i priznanju ženama iz ruralnih područja. U okviru radionica organizirat će se i kreativni dio koji će nam biti interesantan .
Pozvala  nas je da iznesemo svoje prijedloge i ideje. Bilo ih je puno. Svašta nešto smo predlagale. Da li će se to ostvariti vidjet ćemo kroz naredne radionice. Izazovi su pred nama  čemu se radujemo.
Viki
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831