Kotorvaroška Dolina

Posjet „Udruge kotorvaroških Hrvata“ iz Zagreba

Datum: 6.3.2024.


 
“Dobrota je znak vjere i ko god nema dobrote nema ni vjere.”
 


Članovi Udruge kotorvaroških Hrvta Zagreb u sastavu g. Jozo Petrušić, g. Marko Julardžija, g. Ilija Lukić (Ćerćo), g. Jozo Kovačić (Meša), g. Ivan Zeba te g. Zoran Piličić, generalni konzul Republike Hrvatske u Banja Lici posjetili su fra Zorana Mandića, župnika u Kotor Varošu i fra Juru Aščića, župnika župa Vrbanjci i Sokoline 2. veljače 2024.godine
 
Održana Kotorvaroška večer 27. prosinca 2023. u Zagrebu, između ostaloga imala je i humanitarni karakter, te su članovi Udruge predali  preostala financijska sredstva fra Zoranu Mandiću, župniku za najpotrebitije Hrvate župa Kotor Varoš, Vrbanjaca i Sokolina.
 
Članovi Udruge su prije mise u jedanaest sati zapalili svijeće kod Spomen obilježja za sve poginule i stradale Hrvate u minulim ratovima.
 
Nakon misnog slavlja fra Zoran, župnik je pozvao članove u Župni ured gdje je ih informirao o broju vjernika, odnosno preostalim Hrvatima u sve tri župe Kotor Varoša, Vrbanjaca i Sokolina i o njihovim potrebama.
 
Župnik fra Zoran primio je novce sa zahvalnošću te naglasio da su mu u pravo vrijeme došla sredstva, jer nažalost ima onih koji su u potrebi.
 
U navedenom sastavu članovi Udruge posjetili su i župu Vrbanjce gdje su se zadržali sa župnikom fra Jurom i razgovarali sa župljanima.
 
Ivan Zeba
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0005