Kotorvaroška Dolina

Posjet predsjednice Grabar Kitarović

Datum: 12.8.2015.


Bosanski franjevci i franjevke u Sućurjuna Hvaru
pozdravili predsjednicu Grabar Kitarović
 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović iz svog privremenog ureda u Splitu policijskim brodom pohodila je 11. kolovoza otoke Hvar i Korčulu te poluotok Pelješac. Na otoku Hvaru pohodila je općinu Sućuraj.
Sućurani su je dočekali na rivi, a bosanski franjevci i franjevke kod Općine, na ulazu u samostansko dvorište. Pozdravili su je župnik Sućurja fra Stipo Marčinković i župnik Bogomolja i Gdinja fra Augustin Tomas koji je,u svom uobičajenom stilu,iz poštovanjapoljubio „ dragu, časnu, čestitu i damsku ruku svoje Predsjednice“, a župni vikar u Sućurju fra Juro Marčinković poklonio joj je svoju knjigu“ Ljekaruša fra Jure Marčinkovića.“
Potom se Predsjednica pozdravila s redovnicama Imeldom Janjiš, Donatom Jeleč i Lucijom Bosankić te s fra Kazimirom Rehlickim i bogoslovom fra Antonijem Gašićem koji su došli u Sućuraj na odmor.
U novoj zgradi Općine Predsjednica je s predstavnicima općine razgovarala o problemima vodoopskrbe, obrani od požara, projektima ulaganja u općinu Sućuraj i  mogućnostima stranih ulaganja.
U Sućurju, koji je skoro mjesec dana imao problema s redukcijama vode, Predsjednica je rekla da će poduzeti mjere koje će mještanima Sućurja i okolnih mjesta olakšati opskrbu vodom, jer su redukcije nedopustive u bilo koje doba godine, a pogotovo u turističkoj sezoni. Svoj susret s bosanskim franjevcima i franjevkama u Sućurju objavila je na svom facebooku.
 
 
Sućuraj, 11. kolovoza 2015.                                                          Stipo Marčinković  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

IMG-20240401-WA0004