Kotorvaroška Dolina

Posjet gen.ministra Reda

Datum: 21.6.2017.Geberalni ministar Reda posjetio braću fratre Bosne Srebrene u samostanu sv. Ilije u Zagrebu


 Generalni ministar fra Michael Anthony Perry, vikar Reda fra Julio Cesar Bunader, generalni definitor fra Ivan Sesar i ostali generalni definitori u pratnji provincijalnih ministara JKPMOFM među kojima su bili fra Jozo Marinčić (Sarajevo), fra Andrija Bilokapić (Zadar), fra Ilija Vrdoljak (Zagreb), fra Miljenko Šteko (Mostar) posjetili su braću u samostanu u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba u subotu, 17. lipnja 2017.
Dobrodošlicu članovima Generalnog definitorija uputili su na talijanskom jeziku ispred samostana sv. Ilije proroka, gvardijan fra Božo Lujić, samostanski i župni vikar fra Stipo Karajica, župnik i definitor Provincije fra Zdravko Dadić. Nakon dobrodošlice, svi zajedno su ušli u samostansko-župnu crkvu Gospe od Anđela i ispjevali pjesmu „Čuj nas, Majko“.
Gvardijan samostana, pozdravljajući Generalnog ministra i braću u definitoriju kao i provincijalne ministre, rekao je kako je samostan osnovan 1994. godine, a župa je osnovana 1991. godine.  
U župi opastoralno djeluju dvojica braće franjevaca, a pomažu im i prof. Lujić i trajni đakon B. Hadaš. U dosta mladoj župi i pod okriljem samostana su dosta aktivni Franjevački svjetovni red (OFS) od samog osnutka župe, a i Franjevačka mladež (Frama) od 2011. godine, te sjedište Humanitarno-karitativne udruge Kruh svetoga Ante za Hrvatsku. U prostorijama samostana nalazi se dosta vrijedna knjižnica.
Braća svoje poslanje nastoje ostvariti na slavu Bogu i u korist hrvatskog naroda u duhu sv. Franje Asiškog, završio je gvardijan Lujić uvodni pozdrav i zahvalio generalnom ministru i braći u definitoriju na prvom ovakvom posjetu braći u samostanu u Zagrebu.
Generalni ministar fra Michael Anthony Perry je u ime cijeloga Reda i braće iz definitorija zahvalio franjevcima Bosne Srebrene na lijepom i bratskom prijemu i naglasio kako bogata povijest provincije Bosne Srebrene pruža prigodu za učenje, sadašnjost pomaže u preobrazbi, a budućnost nas uči ući u svijet kako bi vjernicima ponudili čuti Božji glas u dosta složenim okolnostima. Zamolio ih da mole za sve koji se osjećaju manje snažni i nose križ bolesti, te isto tako da mole za braću da mogu odgovoriti vjernicima porukom nade, mira i oproštenja.
Susret je završen u smostanskoj blagovaonici uz okrijepu i zajedničkim fotografiranjem. Nakon fotografiranja, Generalni ministar Perry je u pratnji Generalnih definitora i provincijalnih ministara iz nastavio službeni posjet i put za Split.

Sesvetska Sopnica/Zagreb, 20.06.2017. (FIA) 
 
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

facebook_1719766708443_7213224384290145831