Kotorvaroška Dolina

Pomoć u izgradnji kuće obitelji Radačić

Datum: 1.8.2017.


Uključimo se svi, pomozimo im !


Karitativna udruga franjevaca Bosne Srebrene Kruh sv. Ante sa sjedištem u Zagrebu, pokrenula je početkom ove godine akciju pomoći obitelji Radačić za izgradnju nove kuće. Supružnici Vinko (63) i Perka (54) rođ. Marić, sa sinom Stjepanom trenutno žive u veoma trošnoj obiteljskoj kući u mjestu Donja Motičina kod Našica. Vinko je srčani bolesnik s oslabljenim vidom, zbog čega nije bio sposoban raditi te je umirovljen. Supruga Perka, iako narušena zdravlja povremeno radi kako bi obitelji osigurala osnovne uvjete za život. U ublažavanju njihova teškog materijalnog stanja pomaže i sin Stjepan kad god mu se ukaže prilika za rad. Njihova kćer Ana Marija je udata i živi s mužem i dvoje djece u vlastitom stanu. Obiteljska kuća Radačića stara je i oronula građevina. Rađena starom prijesnom opekom i lijepljena blatom. Prozori ulaznih prostorija, kao i prostorija za kupanje i pranje veša zaštićeni su najlonom. U kući nemaju WC-a i nikad ga nisu ni imali. Za kuhanje i piće koriste bunarsku vodu. 
Od pokrenute akcije pa do danas urađeno je slijedeće: Izrađena projektna dokumentacija, dobivene potrebne suglasnosti, odabran izvođač radova, firma Elektro-Lovošević d.o.o. iz Našica, te krajem lipnja započeta gradnja nove kuće. Troškovnik predviđenih radova do useljenja je oko 25.000 €, a do sada je od dobročinitelja, podupiratelja i rodbine prikupljeno 16.700 €. Popis darovatelja bit će objavljen na kraju akcije. Radovi dobro napreduju, što se može vidjeti iz priloženih fotografija. Radačići se vesele novom domu. Završetak radova i predaja kuće za useljenje planirani su najkasnije do kraja rujna, prije jesenskih kiša. 
         Karitativna udruga Kruh sv. Ante ovaj apel upućuje svima koji mogu i žele pomoći obitelji Radačić, kako bi nakon svih ovih godina teškog života, uz pomoć dobrih ljudi izgradili novu kuću i tako lakše prevladali životnu neimaštinu i ostvarili potrebu za vlastitim domom. Pomozimo im zajedno,  jer blagoslov, sreća i zadovoljstvo dolaze kad s drugima dijelimo ono što imamo.
         Za više informacija možete se javiti preko župnih ureda Kotor Varoš, Sokolina i Našica, na kontakt telefon 099 4999995 ili svoj prilog obitelji Radačić možete uplatiti na Kd Kruh sv. Ante – Zagreb, IBAN račun: HR96 23400091110606403, SWIFT (BIC) PBZGHR2X s naznakom “Pomoć za obitelj Radačić”.
 
      Kd Kruh sv. Ante – S. Karajica     
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654