Kotorvaroška Dolina

Pok. Ani-Cvićanki neka Gospodin bude blag i milosrdan a obitelji iskrena sućut.

Datum: 23.5.2019.


Zagreb/Sesvetska Sopnica, 16. svibanj 2019.
 
Pod geslom „Majkama s ljubavlju“ organizirana je ovogodišnja proslava Majčinog dana, u utorak, 14. svibnja u samostansko-župnoj crkvi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba, koja je uz polaznike i veroučenike Osnovne škole Sesvetska Sopnica bila organizator ovogodišnje proslave.
Prigodno misno slavlje u prepunoj crkvi, koje je izborom duhovnih pjesama i svojim pjevanjem uzveličao dječji župni zbor Zvjezdice svetoga Franje, pod ravnanjem voditeljice zbora Sunčice Hadaš, te vjeroučenici Mirta Živković, Gabrijela Piskač, Tomo Hadaš i Mihael Kardum, ovogodišnji prvopričesnici koja su recitacijom nekoliko prigodnih pjesama izazvali gromoglasan pljesak vjernika, predvodio je sopnički župnik i definitor Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić uz koncelebraciju samostansko-župnog vikara fra Stipe Karajice, profesora na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom fra Zvonke Benkovića, župnog vikara u Šikari kod Tuzle fra Marka Bandala i trajnog đakona Božidara Hadaša. Misna čitanja i zazive Molitve vjernika u ime okupljenih vjernika i majki čitali su majke i djeca Ružica Križanac, Ružica Petričević, Ana Petrović, Ivan Hrnjak, Sara Mikulin, Božena Babić i Filip Lovrić.     
Govoreći o ulozi majke, istaknuo je kako je majka temelj svake obitelji i bez čije predanosti i žrtve nijedno društvo nema budućnosti. Sadašnji i nekadašnji ministranti Vinko Petrović, Luka Liber, Magdalena Bešlić, Andrea Žgela i Borna Stopić su prinosom darova kaleža, križa, cvijeća, svijeće i vina i vode na oltar uz prigodan tekst, a krizmanici prinosom zapaljenih krizmaničkih luči pred zavjetnu sliku Gospe od anđela, te podjelom bijelih ruža koje su djeca i ovogodišnji krizmanici nakon završnog misnog blagoslova u znak zahvalnosti predali majkama fra Zdravko je naglasio „svijetlu budućnost“ ove sopničke, zagrebačko-sesvetske župe.
Nakon misnog slavlja uslijedio je prigodni program koji su vodili vjeroučenici osmog razreda Lucija Marinović i Luka Glavendekić. U ime djece i vjeroučenika Karla Petrović, Ana Glavendekić i Ana Čalušić su uputile pozdrav majkama recitacijom „Kako se može štedjeti mama“, dok su pjesmom „Moja mama“ Domagoj Buči, Iva Križanac, Lovro Jurković, Lana Vučković i Sara Kardum pozdravile na misi i programu okupljene majke.
Prigodnu zahvalu svim majkama, djeci, priređivačima i sudionicima programa recitacijom „Velika majčina želja“ uputila je majka Andrijana Cetina.
Uz glazbenu pratnju na gitarama župnog vikara fra Stipe Karajice i Saše Podolšaka, vjeroučenice četvrtog razreda Josipa Bilić, Iva Bošnjak i Lara Prelec otpjevale su pjesmu „Moja je mama najljepša na svijetu“. Lijepe misli i najljepše želje svim majkama pretočene i opjevane u pjesmi „Tebi majko misli lete“ zajedno su odsvirali i otpjevali Ivo Jakovljević, Saša Ladika, Saša Podolšak i fra Stipo Karajica. Ovogodišnja proslava Mačinog dana u župi Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici je uz veliki pljesak nazočnih okončana izvedbom pjesme „Majko jedina“ poznatog hrvatskog glazbenika i kantautora Miroslava Škore uz glazbenu pratnju vrsnih glazbenika Ive Jakovljevića i Saše Ladike. Program proslave Majčinog dana uljepšali su i upotpunili svojom voditeljskom okretnošću i vedrom komunikacijom dvoje ovogodišnjih krizmanika i voditelji programa Lucija Marinović i Luka Glavendekić. Misi i proslavi Majčinog dana u župi uzveličali su svojom nazočnošću Milan Draženović, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava i Ljiljana Benčec Miklečić, ravnateljica Osnovne škole Sesvetska Sopnica sa suradnicima. 
Nakon Euharistijskog slavlja i prigodnog programa uslijedio je blagoslov i otkrivanje kipa Majke Božje – Gospe od anđela postavljen na trgu ispred samostansko-župne crkve, rad akademskog kipara Ante Jurkića koji je obitelj rodom iz Kotor Varoša zavjetom darovala franjevcima Bosne Srebrene i vjernicima župe Sv. Marije Anđeoske.
Blagoslovom i otpustom okupljenih vjernika i sudionika programa župnik fra Zdravko je zaželio svim majkama sretan i blagoslovljen njihov dan, a sudionicima i izvođačima programa zahvalio na prekrasnim trenucima koje su večeras nazočnima upriličili i pozvao ih sve na prigodno druženje i okrijepu koje su organizirali svećenici franjevci i vjernici ove župe.
      S. Karajica
 
 
 
  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 138.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, ožujak 2024.

Datum: 22.4.2024. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Imaju li smisla premještaji svećenika

Slika tjedna

20240501_055654