Kotorvaroška Dolina

Petrovo u Bilicama

Datum: 3.7.2018.


Prisustvovao je veliki broj Bilćana

Iako je vrijeme bilo vrlo promjenljivo minulih dana, ipak je u subotu 30.6. 2018. godine u Bilicama bilo lijepo i sunčano. Na tom groblju skupio se veliki broj Bilćana i ostalih štovatelja sv. Petra i Pavla. Misno slavlje predvodio je jajački gvardijan fra Anto Šimunović uz koncelebraciju fra Marka Bandala, fra Zorana Mandića i fra Jure Tokalića.
U svojoj propovijedi fra Anto je  oslikao likove ove dvojice Velikana crkve i istaknuo njihovu ulogu u nastanku crkve i širenju radosne vijesti. Obojica su imali dva imena, što je znak njihove promjene u životu. Šimun-Petar bio je promjenljive naravi,  ali ipak u ključnim trenucima iako je svoga Učitelja zatajio, ispovjedio je svoju vjeru u njegovo Božanstvo i dobio jamstvo da će na temeljima njegove vjere biti sagrađena crkva. Pavao je bio i  školovani i gorljivi progonitelj Isusovih sljedbenika, a nakon obraćenja veliki Apostol koji je pronio Radosnu vijest širom tadašnjeg poznatog svijeta.
Na kraju svete mise za sve prisutne pripremljen je ručak a mnogi Bilćani su otišli obići svoje kuće. U Bilicama ima već nekoliko obnovljenih kuća, a ove godine ako Bog da Bilice će dobiti i struju.
Bilice polako ali sigurno oživljavaju i pozivaju ako ne na povratak bar na češći dolazak i obilazak.
Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807