Kotorvaroška Dolina

Petrovo u Bilicama

Datum: 2.7.2021.


Za sve prisutne Bićani su pripremili ručak

Blagdan sv. Petra i Pavla slavimo u Bilicama. Uvijek gledamo da to bude subota dan koji je najbliži Petrovu da bi štovatelji i mještani mogli doći na misu.
Ove godine na dan 26.06.2021. godine slavili smo Petrovo. Vrijeme je bilo jako vruće pa su mnogi tražili hladovinu ispod drveća. Misno slavlje predvodio je fra Pero Karajica uz koncelebraciju fra Zorana Mandića.
U svojoj propovijedi fra Pero je najprije oslikao likove ove dvojice velikana crkve i istaknuo njihovu ulogu u nastanku crkve i širenju radosne vijesti. Obojica su imali dva imena, što je znak njihove promjene u životu. Šimun-Petar bio je promjenljive naravi, nestabilna karaktera ali ipak u ključnim trenucima iako je svoga Učitelja zatajio, ispovijedao je svoju vjeru u njegovo božanstvo i dobio jamstvo da će na temeljima njegove vjere biti sagrađena crkva. Sveti Pavao za razliku od Petra bio je školovan sa drva državljanstva, gorljivi progonitelj Isusovih sljedbenika. Poslije susreta sa Isusom koga je progonio postao je najveći propovjednik i širitelj Evanđelja i zadobio naslov „apostol naroda“.
Obojica su položili svoje živote za Kristovo evanđelje i tako započeli svoju vjeru i udarili temelje Crkvi koja traje više od 2000 godina. Sv. Petar je zaštitnik ribara i graditelja a sv. Pavao tiskara, književnika i intelektualaca.
Na kraju svete mise za sve prisutne pripremljen je ručak koji su pripremili Bilćani.

Inače, u Bilicama ima već nekoliko obnovljenih kuća gdje župljani s vremena na vrijeme dolaze, ostaju preko ljeta ili pak kada im to vrijeme dopušta. Bilice su dobile i struju.
Viki

 

Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 137.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, prosinac 2023.

Datum: 22.12.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 136.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, listopad 2023.

Datum: 6.11.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Slavite li Božić