Kotorvaroška Dolina

Petrovo u Bilicama

Datum: 1.7.2019.


sv. Petar i Pavao

Na lijep i sunčan dana 29.06.2019. godin u Bilicama na groblju skupio se veliki broj Bilićana i ostalih štovatelja sv. Petra i Pavla. Misno slavlje predvodio je fra Marka Bandala uz koncelebraciju fra Zorana Mandića.
U svojoj propovijedi fra Marko je oslikao likove ove dvojice Velikana crkve i istaknuo njihovu ulogu u nastanku crkve i širenju radosne vijesti. Obojica su imali dva imena, što je znak njihove promjene u životu. Šimun-Petar bio je promjenljive naravi, ali ipak u ključnim trenucima iako je svoga Učitelja zatajio, ispovjedio je svoju vjeru u njegovo Božanstvo i dobio jamstvo da će na temeljima njegove vjere biti sagrađena crkva. Pavao je bio i  školovani i gorljivi progonitelj Isusovih sljedbenika, a nakon obraćenja veliki Apostol koji je pronio Radosnu vijest širom tadašnjeg poznatog svijeta.
Na kraju svete mise za sve prisutne pripremljen je ručak a mnogi Bilćani su otišli obići svoje kuće. U Bilicama ima već nekoliko obnovljenih kuća, a prošle godine  Bilice  su dobile i struju.
Viki


  Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 135.

Događanja u župi Kotorvaroške doline, kolovoz 2023.

Datum: 8.8.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

IMG_20230903_174807