Kotorvaroška Dolina

Patron župe Vrbanjci

Datum: 8.10.2018.


svečano proslavljen patron župe


U Crkvi u našem, Hrvatskom narodu, mnoge župe i samostani posvećeni su sv. Franji. Tako, u našem, kotorvaroškom kraju, župa Vrbanjci ima Sv. Franju za svoga zaštitnika. Budući da u župi trenutno živi tek dvadesetak osoba, a da bi i oni koji žive izvan župe mogli doći na proslavu Sv. Franje, redovito se uzima najbliža nedjelja blagdanu. Na sam dan svetkovine sv. Franje 4. Listopada bila je misa u Vrbanjcima sa početkom u 11 sati a svečana sveta misa i proslava patrona župe je bila u  nedjelju, 7. listopada. Uz fra Juru i fra Zorana svečanu Svetu Misu predvodio je vlč. Marko Vidović, sin župe Vrbanjci, trenutno župnik u župi Prijedor.
U lijepom jesenjem danu vjernici su ispunili vrbanjsku crkvu. Bilo je svečano. Velečasni Marko je u propovijedi pozvao okupljene da svi srčano, poput Sv. Franje nasljedujemo Isusa Krista, jer jedino tako možemo dati smisao svome životu i potvrditi svoj kršćanski identitet. Jedna od izreka sv. Franje govori : Uvijek se radujte! – Ne dolikuje Božjem sluzi da bude žalostan i potišten.
Budući  da su se te nedjelje održavali i izbori svećenici su pozvali  vjernike da izađu  na glasovanje i izvrše svoju građansku dužnost i da glasuju po svojoj savjesti.
Poslije Mise,  vjernici iz Vrbanjaca su pripremili za sve prisutne ručak a nakon prijateljskog druženja, vjernici su se razišli svojim kućama i prijateljima.
Viki Povratak

Izdvojeno

GLASNIK BROJ 134.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 21.4.2023. Pregledaj PDF

GLASNIK BROJ 133.

Događanja u župi Kotorvaroške doline

Datum: 23.1.2023. Pregledaj PDF

Anketa

Na što ste najviše ponosni vezano za BiH?

Slika tjedna

facebook_1684145565190_7063818480662208151